Un SGP-ist are pensie de 1.300 lei, un general 33.000 lei. De ce se pune semnul egal între cei doi?

26912
8
Un SGP-ist are pensie de 1.300 lei, un general 33.000 lei. De ce se pune semnul egal între cei doi? - 1-1501833787.jpg

Articole de la același autor

Cum au devenit pensiile militarilor și polițiștilor marea problemă a țării? Cum se sufocă bugetul țării, sub povara zecilor de mii de pensionari din armată și poliție? Dar ați auzit vreo vorbuliță despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ale trepădușilor de partid înfipți în funcții cheie din statul român fără a avea nici minimum de competențe sau calificare? L-ați auzit pe Dragnea că i se par uriașe pensiile speciale ale magistraților?


Nu. Și nici nu îl veți auzi. Știe că nu trebuie să îi supere pe judecători și procurori, în mâinile cărora se află libertatea lui și a multor colegi de partid. 


Într-adevăr, sistemul de pensii speciale din România sunt o anomalie, de sus până jos și nu doar pe anumite segmente, cum încearcă să inducă ideea coaliția PSD-ALDE. Aceste sisteme paralele creează privilegiați ai societății și nu este normal. Și profesorul merită, și doctorul, și minerul, și inginerul. Dar mai ales, merită prostul acela care a muncit în PRIVAT toată viața, 12 ore pe zi, până la vârsta de 65 de ani (NU 40 de ani), din taxele și impozitele căruia statul român și-a plătit și funcționarii publici, și Armata, și Poliția și pensiile magistraților, și indemnizațiile și pensiile parlamentarilor. 


Problema este că Guvernul încearcă să mute o problemă serioasă în cârca a sute de mii de pensionari din poliție și armată, în condițiile în care, în realitate, 90% dintre ei au pensii absolut normale, nici nesimțite, nici scandaloase. Însă Dragnea, Tăriceanu, Olguța și Țuțuianu nu vorbesc despre asta. Ei aruncă în spațiul public ideea că statul nu mai poate plăti pensiile uriașe ale militarilor, fără a puncta situația reală. De ce nu rup guvernanții pisica și să umble doar acolo unde veniturile sunt cu adevărat nesimțite. Un SGP-ist are pensie de 1.500 lei, un general 33.000 lei. De ce pune PSD semnul egal între cei doi? De ce vorbești despre pensiile celor doi de parcă ambele ar avea același impact asupra bugetului?



Comentează știrea

Chitzi Busharu
4 august 2017
Mesaj titlu

Este usor a cadea in capcana intinsa de ceva vreme, referitoare la nivelul pensiilor (si al salariilor) militarilor, al carei scop este de a intarata categoriile de personal intre ele si nu numai. Modelul este tipic unei tari cu un "anume" grad de dezvoltare. Exemplul dat este pentru fosti magistrati militari, sunt foarte putini generali din cadrul structurilor centrale ale Armatei care au pensii atat de mari (si oricum, nu la acel nivel). Ar trebui studiat si explicat mai mult acest aspect. Altfel nu se face decat sa se distruga prestigiul Armatei, singura in care poporul mai poate avea incredere deplina ... la nevoie.

Cornel
4 august 2017
Ptr că....

Os la os nu-și scoate ochii? Generalii au 1000 de guri,sgp-stii una singura. Dar spun ceva ce ne-a învățat Istoria..... Hitler din soldat era să distrugă o Europa..... Deci,baza unei armate o reprezintă soldații.

Erik cel Rosu
5 august 2017
Sistemul scandinav

Ca statul sa asigure banii de pensii si sa scape cat de cat de povara fiscala ce apasa bugetul, ar trebui sa implementeze doua lucruri facute de catre economistii din tarile nordice.1.Sa renunte la "sistemul Bismarck"( cel piramidal) si sa transforme aceasta "casa de pensii"in fond de investitii.Il transformi in fond de investitii ,pui un CEO capabil si independent politic, si incepi sa investesti banii prin lume.Cel mai bun exemplu Norvegia.Sistemul piramidal este mort, si functiona inainte de 90 , cand sistemul era de 4-1, 4 salariati sustin un pensionar. 2.Fixezi o pensie modica intre 1500-3000 RON,ptr tot poporul, reduci contributia la angajator si angajat ,astfel incat angajatului sa-i ramana mai multi bani in mana, apoi ii faci educatie economica, sa investeasca banii in pensii private.Ex.Danemarca, pensia de la stat este mica,dar toti danezii sunt educati de mici sa faca economii, sa investeasca in pensii private.Sa mai spunem ca multi isi plaseaza putinele economii la bursa, ceea ce este de irealizat si de neconceput ptr 90% dintre romani?

cetatean
7 august 2017
cadouri

Dap, articolul este onest. De ce se cred unii mai speciali dacat altii? E ca si cum "specialii" ar intra pe ascuns in casierie si iau cat pot de mult, iar putinul ramas se imparte la restul. Culmea e ca,"restul" sunt cei care umplu casieria.

Pi si pidi
8 august 2017
Machiaveli

Manipulare, dezinformare, capra vecinului, asmutire unul contra celuilalt,etc...asta a facut presa si televiziunile(parca toate sunt subordonate,Olgutei ! ).Ar fi cazul sa terminati..v ati atins scopul..ura este la cote maxime

smg
17 august 2017
pensii

O tara normala are rapotul intre mimim si maxim 1 la 6 atat la pensii cat si la veniturile bugetarilor. Facilitatea pentru militieni, militari, procurori este pensionarea la 50 de ani dupa care se pot angaja la privat sau pot sa faca o afacere proprie, fiind cei mai destoinici din agajatii tarii respective. Cam atat.....!!!

sever
18 august 2017
????????????

ESTI CUMVA IN LIPSA DE INSPIRATIE SAU ITI OBOSESTE CREIERUL ATAT DE RAU PT SCRIEREA UNUI ARTICOL INCAT AI NEVOIE DE CATEVA LUNI DE ODIHNA PT A "COMITE" ALTUL?

memo
18 august 2017
pentru smg

Dar ce a facut omul ala sa nu ii spun animal doar ca a stat in cur pe un scaun si habar nu are de ce se petrece in armata.Toata presa dar si populatia blameaza militarii , foarte gresit ofiterii SUNT CEI CARE IES LA PENSIE CU PENSII MURDARE RESTUL E P......A

Pagina a fost generata in 0.3396 secunde