Un sfert de secol de Poliție Militară

Duminică, 17 Mai 2015, 17:07
682
Zilele acestea, s-au împlinit 25 de ani de la înființarea primelor unități și subunități de Poliție Militară din Armata Română. Specialitate militară relativ tânără, aceasta și-a căpătat valențele de armă de elită prin profesionalismul, exigența, competența și rezultatele obținute în îndeplinirea misiunilor specifice de respectare a legilor și regulamentelor, păstrarea ordinii și a disciplinei militare, controlul și îndrumarea circulației și paza și apărarea obiectivelor militare sau de interes militar.
 
În cadrul misiunilor de pe teritoriul național sau din teatrele de operații, Poliția Militară dobândește o tot mai mare pondere și importanță. Prin participarea la aceste misiuni, Poliția Militară românească și-a dovedit capacitatea de adaptare la situațiile concrete și de cooperare eficientă cu structurile similare din țările NATO. 


"Polițiștii militari din cadrul Forțelor Navale au participat cu mult pro-fesionalism la îndeplinirea misiunilor specifice, rezultatele obținute con-tribuind concret și în mod direct la aprecierile foarte bune ale partenerilor interni și externi. Astăzi, Poliția Militară se prezintă ca o instituție modernă, flexibilă și eficientă, cu o misiune a cărei importanță este conștientizată de tot personalul Ministerului Apărării Naționale", a fost mesajul șefului Statului Major al Forțelor Navale, dr. Alexandru Mîrșu.


Pagina a fost generata in 0.1733 secunde