Un român, printre victimele atacurilor din Germania. Președintele Iohannis a transmis condoleanțe familiei

222
Un român, printre victimele atacurilor din Germania. Președintele Iohannis a transmis condoleanțe familiei - ddd-1582268988.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineața, condoleanțe familiei românului care a murit în atacurile de la Hanau, Germania, conform Agerpres. "Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare", a scris Iohannis pe Twitter.

MAE a informat, joi noaptea, că un cetățean român a decedat în atacurile de la Hanau și că repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații, a precizat MAE, care a transmis condoleanțe familiei îndoliate și a condamnat ferm orice act de violență și manifestare xenofobă.

Românul ucis în atac ar fi un tânăr de 23 de ani care muncea de cel puțin 4 ani în Germania, cu acte în regulă. Primarul comunei Singureni a declarat pentru giurgiuveanul.ro că victima ar fi nepotul său. Acesta ar fi fost împușcat pe stradă, în propria mașină, care avea numere de România.



Presa germană a informat, joi, că printre victimele atacurilor comise miercuri seara în orașul german Hanau, în landul Hessa, s-ar afla imigranți de origine turcă, bulgară, bosniacă și română. Cele nouă victime ale germanului Tobias R. au vârste cuprinse între 21 și 44 de ani. Printre ele se află și trei germani. Atacurile armate comise în orașul german Hanau s-au soldat cu nouă morți și mai mulți răniți, fiind anchetate ca acțiuni teroriste, a declarat, joi, ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune și o înregistrare video au fost găsite după ce poliția a anunțat, în jurul orei locale 6,00, că l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin împușcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6204 secunde