Un preot din CONSTANȚA a reinventat slujbele de exorcizare: RÂGÂIE în BISERICĂ

1643
7

Părintele Dănuț Costan, care slujește în localitatea Viișoara din județul Constanța, e vestit în zonă pentru harul de a scoate "necuratul" din oameni cu ajutorul râgâiturilor. Preotul le citește molifte și râgâie în același timp. Femeile din sat spun că preotul emite acele sunete pentru că l-a înzestrat Dumnezeu să scape oamenii de rău, transmite libertatea.ro.

Preotul e cunoscut în toată zona ca fiind unul cu har și de aceea oamenii se înghesuie să asiste la slujbele lui. Lumea stă în genunchi, în timp ce părintele Costan citește din Moliftele Sfântului Vasile. Vorbește de rele, de Dumnezeu și le cere oamenilor să-și pronunțe numele, în timp ce el râgâie. Timp de oră, preotul citește și râgâie, iar credincioșii sunt obișnuiți cu respective practică.


Costul unei râgâituri, 40 de lei

La preotul din Viișoara vin atât oameni bolnavi cât și posedați. Tanti Marieta, o localnică de 78 de ani, spune chiar că ultimul om pe care-l controla diavolul era o fată venită de la Constanța și "făcea ca toate animalele în biserică".


"Duminică era la biserică. S-a tăvălit, a urlat, iar părintele a ținut- o după slujbă, să-i citească și să-i facă cum face el... știți cum face", spune tanti Marieta despre faptul că popa râgâie și exorcizează posedați pe bandă rulantă. Femeia nu condamnă metoda bisericească: "Așa trage el răul din oameni. Dar e un părinte atât de bun... Și pe mine m-a ajutat. Am un nepot de 19 ani care a fost operat la un ochi. Am mers, am dat niște pomelnice și s-a rugat pentru el. Dar dacă mergeți la el, să-i dați și lui ceva, acolo. Un 30, 40 de lei. Nu cere mult". Bătrâna spune că vinerea și duminica e bătaie pentru un loc la slujbă. Se fac cozi mari de mașini, din fața bisericii și până în stradă. "Vin de-astea scumpe. Vin de la București, de la Constanța, de la țară, de la oraș. Dacă părintele le face bine...".


Practicile neobișnuite ale părintelui Dănuț au ajuns și la urechile Arhiepiscopiei Tomisului

Practicile părintelui Dănuț au ajuns și la urechile Arhiepiscopiei Tomisului. "Vom demara o anchetă. În măsura în care zvonurile se vor adeveri, cazul va fi discutat în Permanența Consiliului Eparhial, putându-se ajunge până la deferirea lui Consistoriului Eparhial. Arhiepiscopia Tomisului tratează cu maximă seriozitate orice atenționare venită din partea credincioșilor cu privire la abateri comportamentale ale preoților", a precizat conducerea Arhiepiscopiei.

Vezi aici articolul integral și VIDEO

 

Comentează știrea

roger
21 ianuarie 2013
~

=))

x
21 ianuarie 2013
xx

si eu exorcizez prin flatulente, cine vrea sa traga ceva pe nas, i-l astept la mine acasa, ii dau cat poate sa duca, 20 de lei de nara, 40 lei un sniff...Oferta e mai diversificata in perioada postului !! Tai chitanta !! Scot dracii din mine pe fund...rotocoale, rotocoale...CERCOPITECI SUNT UNII FRATE !!

Miruna
21 ianuarie 2013
cata prostie pe capul unor prostodocsi:)

daca nu scria in massmedia arhiepiscopia nu facea nimic,n-asa?;))

Eu
21 ianuarie 2013
MINCIUNI

Parintele nu cere nici un ban ! Va spun sigur,merg in fiecare weekend la Viisoara ! Arhiepiscopia sa-si vada de treaba ei si sa numai fure ei atat sa isi faca palate si sa-si cumpere masini de sute de mii de euro ! Acest parinte,cred ca este printre singurul din tara pot spune,care ofera copiilor o masa pe zi la cantina,din bani proprii,care le da copiilor si batranilor cadouri la fiecare sarbatoare mare ! Acest parinte are har si multi oameni pot spune asta ! A ajutat o gramada de oameni ! RUSINE NECREDINCIOSILOR ! ! !

carmen
21 ianuarie 2013
pentru cei care au realizat articolul

cred ca ar fi corect sa va informati cititorii si asupra faptului ca acest preot are o cantina pentru saraci, pe care o tine pe cheltuiala sa. Eu il cunosc de 10 ani si nu am aflat despre aceasta de la dansul, ci de la radio, la vreo 4 ani dupa ce l-am cunoscut. Pot spune despre dansul ca are un caracter si un suflet cum putini oameni mai au in zilele noastre.Sa scrieti ca are un cost pentru ragaiala, pe langa faptul ca este de prost gust , este si neadevarat. Am vazut oameni care dadeau la pomelnic si un leu (batrani). Eu si familia mea mergem de 10 ani la aceasta biserica si nu o facem pentru ca suntem posedati, bolnavi sau am avea cine stie ce probleme pe care vrem sa ni le rezolve parintele, ci pentru ca, dupa ce l-am cunoscut am putut afirma ca exista si altfel de preoti, decat cei pe care-i stiam. Chiar si tatal meu, care atunci cand se referea la preoti spunea intotdeauna " sa faci ce zice popa, nu ce face popa...", recunostea ca acesta zicala nu i potrivea parintelui Costan. Ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca v-a luat ceva timp sa dati de urma acestui parinte (care face aceleasi slujbe de 10 ani pe putin). Cat despre partea cu Arhiepiscopia Tomisului, sa nu uitam ca acum cativa ani a mai fost un scandal legat de faptul ca au vrut sa-l inlature pe acest parinte de la biserica din Viisoara. Documentati-va mai bine si asupra acestui subiect si apoi incercati sa fiti drepti!

Jojo
23 ianuarie 2013
Invidie

Invidia mai marilor Arhiepiscopiei Tomis este nemarginita. Toti cei care-l cunosc pe parintele Costan sa faca un zid in jurul sau pentru a-l apara si toata furtuna asta va trece cu bine.

Un credincios
24 ianuarie 2013
Unde-i noutatea ca n-o vad??

Moliftele Sf. Vasile cel Mare se fac aproape la toate bisericile. E o slujba foarte cunoscuta de cei care merg intr-adevar la biserica, ajuta f. mult pt sanatatea persoanei respective. In timpul acelei slujbe se si casca, se stranuta, corpul omenesc se relaxeaza de fapt, iar apoi se simte o usurare si o curatare a persoanei respective. Asta se intampla la orice biserica din Constanta, inclusiv la Arhiepiscopie.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Fun : Slujba de duminică
Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Fun : De ce nu se oficiază nunți în Rai
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Actual : Gafă de proporții cu mașina unui preot
Pagina a fost generata in 0.377 secunde