Un polițist a fost obligat să patruleze pe jos, după ce s-a plâns de starea mașinilor MAI

343
Un polițist a fost obligat să patruleze pe jos, după ce s-a plâns de starea mașinilor MAI - 61927230-1524569871.jpg

Articole recomandate

Mai mult de jumătate din parcul auto al Ministerului de Interne este învechit. A recunoscut acest lucru chiar ministrul Carmen Dan, acum câteva luni. Până când se va încheia licitația prin care vor fi cumpărate mașini noi, polițiștii trebuie să plece în misiuni cu vechile Dacii, pline de rugină și care-i pot lăsa oricând în mijlocul drumului, scrie digi24.ro


Cad tablele de pe mașinile de poliție iar autocolantele cu mesajul "Siguranță și Încredere" s-au dezlipit demult. Și sunt tot mai dese cazurile în care polițiștii refuză să plece în misiuni cu astfel de vehicule.


"Noi, polițiștii, le-am denumit sicrie pe roți. Am constat defecțiuni la sistemul de frânare, la sistemul de direcție, iar când este nevoie să ne deplasăm de urgență la o sesizare să știți că la viteze mari aceste mașini nu mai au stabilitate și se pot răsturna oricând.

Agentul din Neamț spune că a cerut conducerii să scoată din uz trei mașini. Ar fi fost trimis să patruleze pe jos, pentru îndrăzneala sa.

"Am spus că refuz să fac serviciu pe o astfel de mașină, deși eram singura patrulă din municipiu Roman, am fost planificați pe jos, pedestru", spune Ioan Canarau, agent Poliția Municipiului Roman.

"Până acum la nivelul serviciului logistic și al Poliției Municipiului Roman nu au fost cazuri ca mașinile să nu corespundă din punct de vedere tehnic", afirmă Costan Robert, purtător de cuvânt IPJ Neamț.


Probleme cu mașinile de serviciu sunt în toată țara. De exemplu, în această parcare de la Secția 7 de Poliție sunt 5 autospeciale care trebuiau scoase din uz în urmă cu 2-3 ani, dar polițiștii le folosesc în continuare, deoarece nu există alte mașini cu care să le înlocuiască.

Ministrul de Interne recunoștea, acum câteva luni, că mașinile de serviciu sunt puține și vechi. Problemele ar fi apărut și pentru că unele vehicule nu au fost întreținute.

"Parcul auto al ministerului este la 50% din necesar, multe dintre mașinile noastre de intervenție având o vechime mai mare de 10 ani", declară Carmen Dan, ministrul de Interne .

"În principal, cele mai mari probe în mediu urban la acele inspectorate de polițe unde șefii au manifestat foarte puțin interes pentru a repara aceste autospeciale și a le igieniza", spune Cosmin Andreica, președinte Sindicat Europol.

MAI a demarat procedura de achiziție a cel puțin 1.000 de mașini, în valoare de peste 100 milioane de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2917 secunde