Un pacient internat la spitalul de psihiatrie din Focșani a rănit doi asistenți medicali

140
Un pacient internat la spitalul de psihiatrie din Focșani a rănit doi asistenți medicali - 290029-1567697754.jpg

Articole recomandate

Un pacient internat la Psihiatrie și se afla sub influența unor substanțe psihoactive (droguri) a rănit grav doi asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani, potrivit reprezentanților unității medicale. Unul dintre asistenții medicali a fost internat la Chirurgie și este ținut sub observație de personalul medical, după ce ar fi primit mai multe lovituri în zona capului, relatează Agerpres. 


"În urma evenimentului, pe lângă pagubele materiale a rezultat și rănirea gravă a doi asistenți medicali. Ambii au traumatisme craniene. Un asistent prezintă și traumatism de mandibulă după ce a fost lovit atât de tare de bărbatul agresor încât a căzut inconștient pentru câteva momente. Ambii asistenți au fost supuși unor investigații medicale, inclusiv computer tomograf, iar unul dintre aceștia a fost internat la secția de Chirurgie și este ținut sub observație de personalul medical, după ce a primit mai multe lovituri în zona capului", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.


Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Focșani, a fost adus de familie și internat la secția de Psihiatrie a spitalului județean după ce a consumat substanțe psihoactive. Deși inițial bărbatul a fost de acord cu internarea, la un moment dat acesta a devenit violent și a agresat personalul medical.


"Pacientul a fost adus inițial în secția de Psihiatrie. Pentru că la un moment dat acestuia i s-a făcut rău, am solicitat ambulanța pentru a-l trimite în serviciul UPU, cu suspiciune de intoxicație cu substanțe psihoactive, ceea ce s-a și confirmat. Acesta a venit cu testul toxicologic pozitiv, după ce a primit în serviciul UPU un tratament de urgență perfuzabil și i s-au făcut alte investigații. Pe toată perioada cât a stat la UPU nu a prezentat niciun fel de tulburări și nu a fost nevoie de intervenția organelor de poliție. Consultația a durat peste trei sferturi de oră și în urma acesteia am decis, împreună cu dumnealui și familia sa, să rămână câteva ore sub supravegherea medicală. Acesta a recunoscut că a consumat (substanțe psihoactive - n.red.) în cursul zilei de luni după amiază și a fost de acord cu internarea. În timp ce era condus la salon, pacientul a prezentat un comportament absolut imprevizibil față de personalul care îl însoțea, devenind violent", a declarat șefa secției de Psihiatrie, medicul Gabriela Florea.


Spitalul va depune plângere împotriva agresorului și va demara o anchetă internă pentru a stabili exact cum stau desfășurat evenimentele.


Poliția a întocmit dosar penal, bărbatul agresiv fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe: "În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați de către lucrători din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului de Urgență Focșani cu privire la faptul că un pacient se manifestă violent și a lovit două persoane. Polițiștii au intervenit imediat la fața locului și au identificat persoana în cauză, care manifesta un comportament agresiv. A fost astfel necesară imobilizarea și încătușarea bărbatului, beneficiind și de sprijinul de specialitate al unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Cătălina Murariu.


Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era recidivist, fiind eliberat în urmă cu câteva luni din închisoare, după ce executase o condamnare pentru viol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6114 secunde