Un nou focar de Covid-19 într-o fabrică de componente auto. Zeci de persoane, infectate

127
Un nou focar de Covid-19 într-o fabrică de componente auto. Zeci de persoane, infectate - corona-1594995632.jpg

Articole recomandate

O fabrică de componente auto din Brăila, unde lucrează peste 3.400 de angajați, a devenit focar de COIVID-19, după ce au fost confirmate 15 cazuri în rândul personalului, potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului.


Potrivit prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, angajatorul a luat măsuri pentru reducerea riscului îmbolnăvirii celorlalți salariați, dar nu va recurge la închiderea societății, având în vedere că are comenzi cu termene stricte de predare a lucrărilor, transmite Agerpres.


Este a doua societate din Brăila care se confruntă cu un focar mare de COVID-19, primul caz fiind înregistrat la o fabrică de confecții cu tradiție, cu aproximativ 500 de angajați, care s-a închis săptămâna aceasta, după ce 42 de salariați au fost confirmați pozitiv cu noul tip de coronavirus.


″În județul Brăila, un operator economic cu 476 de angajați a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariați au fost diagnosticați pozitiv COVID-19, iar restul au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară, pe care o respectă pentru protecția lor și a celor apropiați. Pentru că orice afacere contează și orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile care pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar și social al opririi temporare a activității", a declarat prefectul Cătălin Boboc.


Județul Brăila a înregistrat, de la începutul pandemiei, 348 de cazuri de COVID-19, dintre care 13 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor furnizate vineri, de Instituția Prefectului.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8118 secunde