Un nou comandant la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est

220

Articole de la același autor

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat, zilele trecute, la ceremonia de preluare a comenzii Diviziei Multinaționale Sud-Est (HQ MND-SE) de către generalul de brigadă Cristian Dan.

În cadrul ceremoniei desfășurată la sediul HQ MND-SE din București, generalul de brigadă Cristian Dan a preluat funcția de la generalul de brigadă bulgar Plamen Yordanov, aflat la comanda diviziei din martie 2020, informează Biroul de presă al MApN.

Generalul de brigadă Cristian Dan a îndeplinit, din august 2017, funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

La 1 decembrie 2018, a fost promovat la gradul de general de brigadă, an în care, în calitate de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a condus Exercițiul Multinațional SCORPIONS FURY 2018, exercițiu de certificare al comandamentului NATO.

Este veteran al teatrelor de operații, cu misiuni executate în Irak (2004) și Afganistan (2010 și 2013 - comandant al Batalionului 2 Manevră).

XXX

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC) și care se află sub comanda operațională a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Ca urmare a deciziei NAC, HQ MND-SE se bucură de statutul unui comandament militar internațional NATO în conformitate cu Protocolul de la Paris și acordurile suplimentare între țările NATO și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9614 secunde