Un inculpat anchetat alături de fostul șef al Poliției Eforie a încheiat acord de recunoaștere cu procurorii

323
Un inculpat anchetat alături de fostul șef al Poliției Eforie a încheiat acord de recunoaștere cu procurorii - dnamita1-1606236309.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Constanța au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța cu un bărbat acuzat de mai multe fapte de dare de mită, trafic de influență în formă continuată și favorizarea infractorului. Este vorba despre Ștefan U., anchetat în același dosar cu Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie.

Inculpatul a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare și, totodată, i-a fost confiscată suma de 47.650 de lei, „ca preț al influenței sale reale asupra numitului Coteanu Cornel Gabriel”, se mai arată în decizia magistraților.

Reamintim că fostul șef al Poliției Eforie, comisarul șef Gabriel Coteanu, este anchetat de procurorii DNA Constanța sub acuzația de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu. „În perioada iulie - august 2019 și iulie – august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Cornel Gabriel Coteanu ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în stațiunea Eforie. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie”. „Din probele administrate, rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 de lei/zi, remiterea banilor fiind făcută la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției din Eforie”, se arată în ordonanța procurorilor DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.651 secunde