Un fost colonel și un politician, capii rețelei de cămătari care a speriat Constanța

4693
13
Un fost colonel și un politician, capii rețelei de cămătari care a speriat Constanța - marianaciuciuleaca3-1339527436.jpg

O întreagă rețea de cămătari condusă de un fost locotenent-colonel în Jandarmeria de la Constanța și o ex-șefă de organizație locală a unui partid a lăsat zeci de persoane fără case prin șantaj, cămătărie, lipsire de libertate ori înșelăciune. Prejudiciul creat se ridică la peste două milioane de euro, iar averile strânse de membrii grupării sunt imense. Mai multe persoane implicate au fost ridicate, ieri, de procurori și aduse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri.

Ieri dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organi-zate și procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au descins la opt locații în vederea strângerii de probe în vederea destructurării unei rețele care era specializată în acordarea de împrumuturi tip camătă.
Printre locuințele vizate s-au aflat cele ale lui Nicolae Aldea, până în 1995 locotenent-colonel în Jandarmeria de la Constanța compartimentul Logistică (pe atunci se numea Brigada 21 Jandarmerie), și Mariana Ciuciuleacă, afaceristă și fostă președintă a Partidului Poporului Constanța. De asemenea, anchetatorii au ridicat documente și unități de calculator de la sediul SC AS Silver-credit IFN SA, de pe bulevardul Mamaia nr. 37 A, din Constanța, dar și din locuințele altor complici ai celor doi.

Fost jandarm, de partea cealaltă a legii
Se pare că Nicolae Aldea a decis să plece din Jandarmerie în 1995 și să intre în afaceri. La începutul anului 2011, el deschide o afacere prin intermediul căreia, sub pretextul că dorește să ajute cetățenii care erau la ananghie cu banii, le lua case ori terenuri de valoare pe sume de nimic.
Potrivit site-ului SC AS Silvercredit IFN SA, firma se laudă cu "Credite Rapide Nebancare". Cetățenii sunt convinși să apeleze la serviciile firmei respective prin următorul text: "până în anii trecuti, cea mai bună metodă de a face rost urgent de ceva bani era să apelăm la creditele bancare. Pe fondul crizei accesul românilor la astfel de credite s-a redus. Cu toate acestea, modalită-țile de a face rost de bani nu s-au epuizat. În prezent avem la dispoziție împrumuturi rapide nebancare".
Firma lui Aldea nu acorda credite decât persoanelor fizice.
Prejudiciu de două milioane de euro
Numai că ilegalitățile comise de gruparea lui Nicolae Aldea nu au început în 2011, ci sunt mult mai vechi. Procurorii spun că din 2006 și până în prezent, nu mai puțin de 50 de persoane au căzut în capcana acestuia și a complicilor săi, creându-se, astfel, un pre-judiciu de aproximativ două milioane de euro. În spatele firmei respective, cel mai probabil, Aldea dorea să ascundă afacerile murdare de până atunci și cele următoare și să le dea o tentă de legalitate. De spălarea banilor
s-ar fi ocupat nimeni alta decât Mariana Ciuciuleacă, administrator de firmă, care avea grijă ca banii să fie introduși într-un circuit ce mima legalitatea.
Alături de cei doi, au fost aduse la audieri și două persoane care sunt angajate la firma lui Aldea, respectiv Raluca Spătaru și Valentina Stănculescu. O altă persoană care, potrivit procurorilor, face parte din grupare se numește Haralambie Budea, fondator și asociat unic la SC Earth Bio Services SRL Babadag.

Averi imense strânse prin camătă!
În urma verificărilor efectuate asupra persoanelor implicate în grupare, procurorii au descoperit că averile membrilor acesteia sunt imense. Din câte se pare, suspecții dețin 14 imobile, peste 100 de terenuri atât în intravilan, cât și în extravilan, un hotel, precum și alte bunuri și valori asupra cărora s-au instituit sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului creat.
Acuzațiile aduse suspecților sunt de comitere a infracțiunilor de con-stituire/aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și lipsire de libertate.
Ilegalitățile comise de întreaga grupare, care poate avea ramificații mult mai mari, nu putea să aibă loc fără ajutorul și altor persoane, cum ar fi notarii publici, prin intermediul cărora se făceau contractele imobiliare ce ascundeau, de fapt, cămătăria. Prin urmare, nu este exclus ca astfel de persoane să fie învinuite în acest dosar.
Aseară, la închiderea ediției, procurorii DIICOT audiau suspecții bănuiți că ar face parte din această mega-afacere, urmând a fi emise, cel puțin în cazul unora dintre ei, ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul acestei zile să fie prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
NELU
13 iunie 2012
MASURI DE PREVENIRE

Se impune cu necesitate, ca pt batrani, sa existe un serviciu in cadrul orgenelor puterii de stat, care sa vizeze si sa faca obiectii, la incheierea oricaror contracte oneroase sau gratuite de batrani. Nu este legat de boala, de vreun hanticap ci pur si simplu ca iesind la pensie oamenii nu mai au cum fi la curent pt asi apara drepturile. Este un serviciu chiar mai valoros decat puiul la pachet, pt ca notarii spun "eu nu sunt avocat" asa se intampla cu acte de vanzare-cumparare care in realitate sunt donatii, acte total in defavoarea unei dintre parti si acestia sunt batranii. In cazul de fata, multi batrani in nevoie au fost escrocati. Felicitari echipei de anchetatori. Puscaria pe viata trebuie dat in astfel de cazuri.

Fonduri UE
13 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

LIZ
13 iunie 2012
ASA DA !

SARLATANI,NEOAMENI,NONVALORI ! CUM POTI TRAI CU O CONSTIINTA POLUATA ? CUM ITI POTI FACE AVERI PE LACRIMILE OAMENILOR? MIE IMI ESTE GREU SA ADMIT CA EXISTA ASEMENEA SPECIMENE !

Liviu Chilian
13 iunie 2012
Rromarlania, bantustan atemporal(din antologia spiritului romanesc)

Rromarlanii sunt un bobor de'adunatura, ce nu vor ajunge niciodata sa aibe constiinta nationala sau umana. Doua treimi din familiile din Nebunistanul-Rromarlanesc, au cel putin un inaintas ne-Roman. SINGURUL sentiment pe care'l au Rromarlanii, este sa'si vada aproapele doborit, sa'i fie rau, sa sufere. Daca te vede ca ti'e rau, esti doborit, suferi, etc., Cioroiului-Rromarlan i se umfla pipota'n el, de fericire! Pe timpul bolsevismului-satanic zsidanesc, Rromarlanul a mai capatat un sentiment inuman, barbar: "Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma'sa"! Rromarlania e unica "tara" din lume, in care ura fata de aproape, a devenit GENETICA. Am fost alungat din tara mea, de catre Burghezia Rosie-Satanica, securist-militarat-ceausista, sub privirile fericite ale "colegilor si prietenilor". Ajuns printre straini, foarte multi dintre ei, dupa ce ma cunosc, imi spun: "Omule, tu ai o personalitate minunata. Parca ma simt mai puternic cand stau de vorba cu tine". Cand le spun ca am fost ALUNGAT dun tara mea, din cauza personalitatii, strainii fac ochii mari, cuprinsi de un fel de teama-interogatoare: "Cum asa? Cum a fost posibil asa ceva!?" Si le explic cine sunt "fratii", "cosangenii" mei. Ii vad cutremurati de indignare. Multi imi spun ca sunt un om inteligent. Cand le explic ca inteligenta mea nativa s'a intors impotriva mea, in cea mai mizerabila "tara" din lume, indignarea lor devine dureroasa - asa imi spun oamenii... Fuhrerul Jiganilor-pesedisti, este un tembel-circar pe nume Ponta. Mama lui e Greco-Tziganca. Bunicul dinspre tata a fost Gabor unguresc ce a fugit din Ardeal, pe timpul primului razboi mondial, ca sa nu fie luat la...resbel. Nebunu'asta din categoria lui Bashitler, si'a repudiat nevasta si parasit copilul, pentru a se marita cu o tarpha-Sarboaica, fiica unui "popa", ajunsa...model. Imi este greu sa inteleg ce minte-nebuna s'a gandit ca puradelu'asta dement, este "social democrat" si poate...salva, si asta, Rromarlania, din ghearele Rabiatului Bashitler. La polul opus, celalat "salvator", liberabiatul Antonov-escu, este Gagautz-Rusnak. Astia sunt "Romanii" ce vor sa slaveze Rromarlania. Desteapta’te Romane!

Liviu Chilian
13 iunie 2012
Sa admiram Romanii ce supravietuiesc in Rromarlania

"pentru Faurei Baneasa - de la de la covrig (10:36:09 12 Iunie 2012) Ionela fata mea de ce ai scos acel comentar trebuia sal lasi sa citeasca cetateni SRI DGA DNA DGIPIsi alte structuri de servici secrete ca probabil numai asa se va putea distruge Mafioti acesti politici care adistrus tara ca ei sint mina in mina cu toti si prostimea voteaza cu ei pentru un pui degaina mort si voi presa mergeti la santaji ca am devenit o tara de hoti mincinosi proxeneti prostituate si intelectualabili si lumea cinstita sclavi tarilor europene capsunari acuma nu mai sintem mamaligari Politicieni nostri ne au adus in sapa de lemn dar foarte mult cu ajutorul presei cu calitatile bune pe care le aveti de ziaristi si varog respectos numai stergeti comentaril ca si voi daca le cititi va mai cultivat va imbogatiti bagajul de cunostinte probabil ca si Prosti au dreptate sau din lipsa de inteligenta spun adevaru cel putin asa va puteti remarc prin lucruri adevaratesa nu va prosteasca lumea pe voi." ..."sclavi tarilor europene capsunari acuma nu mai sintem mamaligari" - aceste cuvinte roamanesti rostite de un Roman simplu, vor INTRA in antologia spiritului romanesc!! Pentru Fanariotul-sanguinar, eu, Romanul, am fost tzoparlan, mamaligar. Pentru LEPROSIDACul-merdialqaedan postdecembrist, eu, Romanul, sunt capsunar. Voi, leprosidacii-merdialqaedani ati lansat termenul! Voi, majoritatea, scrib-alai infami, mercenari ai politicastrilor ce trimit...maskktii sa faca...ordinebuna! --- Am aflat din sursa sigura, ca politicastrii-neoameni-de-afaceri Rromarlani, actionand precum BANDITII -"barbati si femei" -, de fata, au depus in banci streine, 100 miliarde euro(??!!), si nu 25 miliarde cum GUITZA "serviciile secrete"(maskktii)

Alcibiade second
13 iunie 2012
XXX

Super talent literar, pacat ca ceea ce tu ai pus in sistem literar este si dramacomedia " boborului " roman...pacat, pacat, de sangele varsat ! Bravo Liviu Chilian !

Răspuns la: Rromarlania, bantustan atemporal(din antologia spiritului romanesc)
Adăugat de : Liviu Chilian, 13 iunie 2012
Rromarlanii sunt un bobor de'adunatura, ce nu vor ajunge niciodata sa aibe constiinta nationala sau umana. Doua treimi din familiile din...
Alcibiade second
13 iunie 2012
XXX

Mai Liviule nume de scena, ca mare dreptate ai ! Daca bancile ar avea gura sa vorbeasca...vai mama noastra...te-ai crucii ce conturi, ce camatari, ce ...sa mai vorbim...poate odata si odata bancile vor vorbii...si cand te gandesti ca banul este doar o moneda de circulatie si atat....toti plecam cu mainile pe piept iar pe bani se bat altii, urmasii urmasilor nostri !!!...pacat, pacat, de sangele varsat !!!

Răspuns la: Sa admiram Romanii ce supravietuiesc in Rromarlania
Adăugat de : Liviu Chilian, 13 iunie 2012
"pentru Faurei Baneasa - de la de la covrig (10:36:09 12 Iunie 2012) Ionela fata mea de ce ai scos acel comentar trebuia sal lasi sa citeasca...
Tenca Gheotghe
26 iunie 2013
Camatari Constanta

Referitor la camatari: Acestia au putut exista datorita complicitatilor cu notari, judecatori (care la procese le plang de mila camatarilor) si persoane din ministerul de interne si eu cred ca, din camataria, camatarilor s-au infruptat si personal SRI, altfel nu aveau cum supravetuii, marii inselatori si distrugatori ai Romaniei. Dar cred eu, ca dupa ce dau o spaga grasa, ori pot ameninta-controla justitia, acesti mari hotomani scapa, asa ca vai de mama celor care se plang si cred ca li se va face dreptate. Tenca

nike free run 2 damen grau
21 noiembrie 2013
nike free run 2 damen grau

It seems to be generally believed by visitors to lefty blogs that under FISA the government may place a tap on any phone, then apply for a warrant up to 72 hours later. This is incorrect. nike free run 2 damen grau http://www.lesbenundasyl.de/nike-free-run-2-damen-c-11/nike-free-run-2-damen-pink-wei%C3%9F-p-83.html

seo
30 noiembrie 2013
seo

Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo http://www.SeoOptimizationGuide.com/

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2193 secunde