Un elicopter al MAI va fi trimis în insula Samos din Grecia

196
Un elicopter al MAI va fi trimis în insula Samos din Grecia - eurocopterec135-1457773788.jpg

Articole recomandate

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne este trimis, timp de două săptămâni în insula Samos din Grecia, în cadrul unei operațiuni în care sunt angrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.

Aeronava este de tip Eurocopter EC-135 și aparține Inspectoratului General pentru Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Acesta participă, începând de sâmbătă, la Operațiunea Comună Poseidon Rapid Intervention a Agenției FRONTEX, din cadrul Rețelei Europene de Patrulare (European Patrol Network, informează MAI.

În Grecia au fost trimiși și patru piloți români.

În operațiunea desfășurată de Agenția FRONTEX sunt angrenate diverse capabilități terestre, maritime și aeriene din 26 țări, având ca scop combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere din zona est-mediteraneană.

România este un contributor important la acțiunile FRONTEX, participând la misiunile de combatere a migrației ilegale din Marea Mediterană, în zona maritimă a Italiei și a Greciei, dar și la misiunea de la granița dintre Serbia și Macedonia.

În calitate de partener asociat al Agenției FRONTEX, Inspectoratul General de Aviație al MAI a participat la operațiuni comune începând din anul 2010 (Operațiunile RABIT, Poseidon Sea din 2010, 2011, 2015, Poseidon Land 2012).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4133 secunde