Un cadru medical a murit la câteva zile după ce a fost declarat vindecat de coronavirus

357
Un cadru medical a murit la câteva zile după ce a fost declarat vindecat de coronavirus - deces-1589200903.jpg

Articole recomandate

O asistentă medicală din Botoșani a murit la câteva zile după ce a fost declarată vindecată de coronavirus. Femeia a fost transferată de la spitalul județean la cel din Dorohoi, deși avea pneumonie, doar pentru că testele Covid-19 i-au ieșit negative.


Caz dramatic la Botoșani, unde o asistentă șefă din Spitalul Județean de Urgență "Mavromati" a murit în noaptea de duminică spre luni, la doar câteva zile după ce a fost declarată vindecată de coronavirus.


Femeia în vârstă de 58 de ani era internată la Spitalul Dorohoi, unde a fost transferată de la spitalul județean deși avea pneumonie, doar pentru că trei teste la rând pentru diagnosticarea Covid-19 au ieșit negative, fiind declarată astfel vindecată, după cum scrie Monitorul de Botoșani.


"Este încă un tribut pe care personalul medical îl plătește în bătălia cu virusul ucigaș. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcționari, iar din anul 2008 ca asistentă șefă în cadrul aceluiași laborator al Spitalului Județean", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei, potrivit Agerpres.


Asistenta a fost diagnosticată cu coronavirus luna trecută, pe 7 aprilie fiind internată la reanimare, din cauza stării foarte grave în care se afla.


Femeia a fost intubată și ventilată mecanic, iar în urma tratamentului specific pentru Covid-19 cadrele medicale de la Spitalul Județean Botoșani au obținut trei teste negative consecutive la finele lunii trecute, mai scrie publicația botoșăneană.


Asistenta s-a ales însă cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați, însă pentru că a fost vindecată de Covid-19 a fost transferată la Spitalul Dorohoi pentru continuarea tratamentului pentru afecțiunile secundare.


Cadrul medical suferea de hipertensiune arterială și obezitate, urmând ca acum autoritățile sanitare să determine dacă decesul a fost sau nu pus pe seama Covid-19.


Acesta este cel de-al doilea caz de deces în rândul cadrelor medicale din Botoșani, după ce pe 27 aprilie medicul Mariana Andrioaie de la Spitalul Județean de Urgență "Mavromati" a decedat tot din cauza Covid-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.001 secunde