Un bufet și un fast-food de pe litoral, închise de inspectorii sanitar veterinari

216
Un bufet și un fast-food de pe litoral, închise de inspectorii sanitar veterinari - unbufetsiunfastfood-1566935241.jpg

Articole de la același autor

Controalele în unitățile de alimentație publică amplasate în stațiunile de pe litoral s-au intensificat în ultima perioadă. Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, într-o săptămână, 215 obiective, dintre care 146 unități de alimentație publică, șapte pizzerii, o cantină, 11 laboratoare cofetărie patiserie, două patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket și o tonetă de înghețată. 


"În urma acestor verificări, au fost constatate situații în care produsele alimentare erau comercializate în spații neaprobate sanitar veterinar sau erau depozitate în condiții necorespunzătoare. De asemenea, am identificat situații în care nu erau condiții adecvate de igienă în spațiile de producție", explică reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 24 de unități, respectiv nouă restaurante, patru unități tip fast - food, trei unități tip bufet, două magazine alimentare, un bar, două pizzerii, două snack baruri și un laborator cofetărie patiserie, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 225.000 de lei. 


"În plus, au fost confiscate și retrase de la vânzare 151 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate tip bufet și o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food", completează cei de la Comandamentul Estival 2019. 


XXX 
Reamintim că Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA, 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4539 secunde