Ultimii români din Kabul au ajuns pe aeroport și vor fi evacuați

178
Ultimii români din Kabul au ajuns pe aeroport și vor fi evacuați - kabul-1629443483.jpg

Articole recomandate

Cei 14 cetățeni români rămași în Afganistan au fost transferați în incinta aeroportului internațional din Kabul.


Aceștia sunt în siguranță, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană.


Cei 14 români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în această dimineață într-o bază militară din afara aeroportului, fiind transferați în incintă prin demersuri extrem de complexe și dificile, demarate încă de la începutul săptămânii.


În cursul zilei de ieri, un român a fost preluat din Afganistan, alături de un american, un bulgar şi un britanic.


„Celula de criză interinstituțională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că un al doilea zbor la Kabul al aeronavei militare de transport românești s-a desfășurat în bune condiții.


Prin intermediul acestui al doilea zbor a reușit evacuarea a încă unui cetățean român (angajat al unei agenții NATO, aflat deja pe aeroportul internațional din Kabul, care a optat recent pentru evacuare), precum și a trei cetățeni ai unor state europene/aliate: un cetățean bulgar, unul britanic și unul american.


Ulterior preluării celor patru cetățeni, aeronava a decolat cu destinația Islamabad, unde va staționa în perioada următoare, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetățeni atunci când aceștia vor ajunge în aeroportul internațional.”, a transmis MApN într-un comunicat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.623 secunde