UE ajută statele membre cu repatrierea cetățenilor rămași în străinătate

173
UE ajută statele membre cu repatrierea cetățenilor rămași în străinătate - coronavirusfamilytraveladvisory2-1584630469.jpg


UE continuă să ajute statele membre cu repatrierea cetățenilor rămași în străinătate, ca urmare a măsurilor luate în contextul COVID-19.
Prin Mecanismul de protecție civilă al UE, Germania organizează în cursul acestei săptămâni 13 zboruri pentru a readuce cetățenii UE din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia și Argentina, informează Comisia Europeană.


Toate costurile pe care aceste zboruri le vor presupune vor avea un sprijin de până la 75% din partea Comisiei Europene. La începutul acestei săptămâni, în cadrul aceluiași mecanism de protecție civilă al UE, două zboruri austriece, au readus 604 cetățeni ai UE din Maroc.


Mecanismul european de protecție civilă a facilitat, până în prezent, repatrierea a 1159 de cetățeni ai UE în Europa din Wuhan, Japonia, Oakland și Maroc de la începutul pandemiei. Atât Înaltul Reprezentant/ Vicepreședintele Josep Borrell, cât și comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarèiè, împreună cu Serviciul European de Acțiune Externă și Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență, lucrează pentru a sprijini eforturile de repatriere a cetățenilor UE din țări terțe.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4005 secunde