Țuțuianu: "Până la sfârșitul lui 2020 toate drumurile asfaltate din județul Constanța vor fi reabilitate!"

311
Țuțuianu:

Articole de la același autor

Constanța va avea, la sfârșitul lui 2020, toate drumurile județene de asfalt reabilitate! Este o promisiune pe care conducerea Consiliului Județean Constanța și reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri au făcut-o în 2016, iar până în prezent lucrările sunt în grafic. 


"Când am venit la conducerea CJC regia era în stadiu de faliment. La vremea respectivă, majoritatea au crezut că regia nu mai poate fi salvată. Cred că au fost puține persoane care am crezut că regia mai poate avea profit și că vom putea face drumurile județene în regie proprie, fără a fi nevoie de contracte cu terți. Am ajuns, în 2019, să realizăm 360 de kilometri de drumuri județene și în următoarea perioadă, în decembrie, le vom inaugura. Nu spun că a fost o muncă ușoară, au fost nopți nedormite, ore târzii, dar cred că până la sfârșitul lui 2020 realizăm toate drumurile județene asfaltate din județul Constanța. De asemenea, din datele economice, sperăm ca la anul să ieșim din insolvență și să particiăm cu regia la licitații", a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC. 


Potrivit directorului RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, Constanța are o rețea de 800 de kilometri de drumuri județene. Dintre acestea, 680 kilometri sunt la nivel de asfalt. Dintre aceștia, în 2016, 105 kilometri nu necesitau intervenții; alți aproximativ 105 kilometri vor fi reabilitați, în 2020, prin fonduri europene. Un număr de 360 de kilometri au fost reabilitați până în prezent, iar alți 110 kilometri vor fi reabilitați la anul. 


În etapa următoare, vor fi asfaltate și alte drumuri, în prezent aflate la nivel de piatră, în special în zona Corbu, Mihai Viteazu, Tariverde – Nuntași – Histria, Ion Corvin – Cernavodă etc. 


"Pentru lucrările de anul viitor, o atenție deosebită va fi acordată zonei de nord, în zona Pantelimon – Runcu, unde vom veni cu soluții tehnice pentru traficul greu. Sunt cinci cariere în zonă, în fiecare zi trec 250 – 300 de camioane de mare tonaj, iar drumurile trebuie reabilitate plecând de la creșterea portanței drumului", a precizat Lucian Lungoci. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5682 secunde