Tudorel Toader: Voi declanșa procedura de numire a noului procuror general

142
Tudorel Toader: Voi declanșa procedura de numire a noului procuror general - xinformalmeetingofjusticeandhome-1550743826.jpg
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat azi, la ieșirea din Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a noului procuror general. 


Ministrul Justiției a mers joi la Parchetul General. La intrarea în sediul Parchetului, Toader a declarat că va anunța în cursul zilei "o măsură importantă pentru statul de drept".

Tudorel Toader a spus că prezența sa la PÎCCJ are loc în baza articolului 132 din Constituție, conform căruia procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. "Prin urmare, merg să văd cum își desfășoară activitatea", a continuat Toader.

De asemenea, Tudorel Toader a anunțat că la Parchet cu Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor din România, fără a preciza concret ce dorește să discute cu aceasta.

Toader a spus că se va întâlni și cu procurorul general adjunct Bogdan Licu, pe fondul invitației lansate către acesta la conferințele organizate în cadrul președinției României la Consiliul Uniunii Europene. "Prima (conferință - n.r.) organizată de către Ministerul Justiției, referitoare la viitorul parchet european, a doua organizată de Ministerul de Externe, tot la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași, o acțiune privind viitorul justiției în spațiul comun european", a explicat ministrul.

"La ieșire vă voi comunica și o măsură importantă pe care o voi lua", a încheiat Toader. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3982 secunde