Tudorel Toader propune revocarea lui Augustin Lazăr

812
Tudorel Toader propune revocarea lui Augustin Lazăr - tudoreltoader-1540397363.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiției, Tudorel Toader, cere revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României. Tudorel Toader consideră că actele și faptele prezentate în raportul de evaluare sunt de netolerat într-un stat de drept și contravin obligațiilor constituționale și legale. 


"Actele și faptele enumerate de netolerață demonstrează că activitatea managerială a lui Augustin Lazăr contravine obligației constituționale și legale.


Nu se mai poate susține ocuparea în continuare și exercitarea funcției de conducere din cadrul Ministerului Public.


Gravitatea comportamentelor, a mesajelor publice ale procurorului general a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituțional.


Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general", a concluzionat ministrul Justiției.


Raportul, plus propunerea de revocare vor fi transmsie în această seară către Secția de procurori a CSM pentru studiere și elaboarea avizului consultativ, precum și președintelui României pentru a decide conform competențelor legale, a mai spus Tudorel Toader.


"Raportul e structurat pe cinci capitole, cinci părți. Prima se referă la baza juridică, temeiul legal, partea a doua se referă la premisele acestui raport, partea a treia la evaluarea în sine, partea a patra - concluzii, partea a cincea - propuneri. Raportul are 63 de pagini și sunteți de acord că nu pot să-i dau citire cuvânt cu cuvânt pentru că ne apucă noaptea aici. Voi face o scurtă sinteză a raportului, iar la sfârșit îl veți găsi pe site-ul ministerului, în speranța că nu se va bloca iar pagina de internet", a spus Tudorel Toader.


Tudorel Toader: În 2017 spuneam că nu e oportună luarea unei măsuri. Spuneam că se impune instituirea unei atente monitorizări și că rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuție oportunitatea revocării conducătorilor instituțiilor vizate. Revenind în 2018, declanșarea și finalizarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA.


Procedura de evaluare a procurorului general am anunțat-o în august 2018. Din 2017, până în august 2018, am înregistrat evoluții pe care le-am considerat de natură de a declanșa procedura de evaluare.


Evaluarea conține 20 de puncte, tot atâtea câte au fost și la evaluarea procurorului-șef al DNA. Puteau să fie mai multe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7135 secunde