Tudorel Toader, prima reacție după valul de eliberări: Înalta Curte să respecte legea

209
Tudorel Toader, prima reacție după valul de eliberări: Înalta Curte să respecte legea - 21905658-1545293888.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, în contextul eliberărilor de miercuri seară, că instanța supremă trebuie să respecte legea privind formarea completurilor de judecători, subliniind că încă din 2014 legea prevede modalitatea în care trebuie constituite.

"Înalta Curte să respecte legea și să formeze completele cum spune legea încă din 2014. Dacă să spunem că în 2014, poate n-au înțeles, ulterior a venit o decizie a CCR care a explicat.

Dacă nici după decizia Curții, se modifică legea, a treia oară și spui că o ținem pe-a noastră, președinți suntem noi și restul îi tragem aleatoriu.

Îi întrebați de dânșii de ce nu au respectat legea. Până la urmă, toți trebuie s-o respecte, chiar dacă e judecător", a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri noaptea, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocații condamnaților au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, și au fost puși în libertate, după câteva ore, Rudel Obreja, Constantin Niță și Dan Șova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3702 secunde