Tudorel Toader: Nu scrie nicăieri că a doua propunere la șefia DNA trebuie să fie altcineva UPDATE

149
Tudorel Toader: Nu scrie nicăieri că a doua propunere la șefia DNA trebuie să fie altcineva UPDATE - toader-1539673919.jpg

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a afirmat luni seară că nu există vreo reglementare în care să se precizeze că dacă președintele Klaus Iohannis respinge prima propunere de desemnare a procurorului-șef al DNA, a doua trebuie să fie o altă persoană.

Întrebat la Antena 3 dacă va trebui să vină cu o altă propunere pentru funcția de procuror-șef al DNA în cazul în care președintele Iohannis o va respinge pe prima, Toader a răspuns: "Este un principiu general care spune: unde legea nu distinge, nici noi nu putem adăuga. Prin urmare, nu scrie nicăieri că a doua propunere musai trebuie să fie altcineva. Sigur, să vii cu aceeași persoană la a doua propunere - va trebui, eventual, să vii cu elemente, de fapt, suplimentare".

Tudorel Toader a anunțat că i-a trimis lui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef la DNA.

"Astăzi am transmis către Președintele României următoarele propuneri de numire în funcții de conducere: Adina Florea - procuror-șef DNA, Elena Georgiana Hosu - procuror-șef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi - procuror-șef la Secția de resurse umane și documentare din cadrul PICCJ", a scris Tudorel Toader pe pagina de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.85 secunde