Tudorel Toader, despre o eventuală punere sub acuzare a președintelui: E treaba procurorilor, și nu a unui ministru

Marţi, 07 August 2018
196
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că nu se poate pronunța în legătură cu o eventuală punere sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare, deoarece "e treaba procurorilor, și nu a unui ministru".


Tudorel Toader a fost întrebat de jurnaliști dacă i s-a cerut un punct de vedere legat de punerea sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare.

"Am citit și eu în presă. Am văzut și eu această dezbatere, dar la minister, până am plecat eu vineri, nu era așa ceva. Iar ca eu să mă pronunț pe o faptă penală, tocmai spuneam că nu o voi face, pentru că e treaba procurorilor, și nu a unui ministru", a explicat Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, că unii dintre colegii săi de partid lucrează la un document ce vizează punerea sub acuzare de înaltă trădare a lui Klaus Iohannis, dar nu s-a luat încă o decizie în privința acestuia.

"Există acel document, unii colegi din partid l-au lucrat, am știut că îl lucrează, nu este finalizat și nici nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu (liderul ALDE - n.r.) subiectul acesta până acum. (...) Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil, pentru că sunt acțiuni care au adus deservicii României și din punct de vedere economic, și din punct de vedere politic, și din punct de vedere strategic", a susținut Dragnea.

În opinia sa, există "multe acțiuni" recente, dar și din perioada anterioară ale lui Klaus Iohannis, care "pot îmbrăca forma trădării", dacă sunt citite cu atenție articolele aferente din Codul penal, scrie romaniatv.net


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde