Trimis în judecată pentru evaziune

2302
Trimis în judecată pentru evaziune - dnatrimisjudecata-1396005559.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a administratorului al unei societăți comerciale, Gheorghe Ioniță, pentru "evaziune fiscală".
Potrivit procurorilor constănțeni, în perioada iulie 2007 - martie 2008, Gheorghe Ioniță, în calitate de asociat și administrator al unei societăți comerciale a evidențiat în actele contabile sau alte documente legale ale firmei cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori sunt fictive.
"Din analiza corelativă a datelor raportate în declarațiile fiscale, se constată că atât evidența fiscală, cât și evidența contabilă nu reflectă realitatea și condițiile economice privind activitatea desfășurată de societate, acestea cuprinzând date inexacte și necorelate între ele. Mai mult, documentele emise în numele societății pe care a administrat-o nu au avut calitatea de documente justificative și nu au furnizat toate informațiile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare la data efectuării operațiunilor pentru care s-a solicitat deducerea taxei pe valoarea adăugată", spun procurorii.
Prin aceste acțiuni s-a sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, producând bugetului consolidat al statului o pagubă materială în valoare totală 3.916.546 lei, echivalentul a 1.082.391 euro, compus din suma de 2.126.125 lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată și 1.790.421 lei, reprezentând impozit pe profit.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4931 secunde