Tribunalul Dâmbovița: Ioan Niculae nu ar fi putut să scrie cinci lucrări științifice într-un timp atât de scurt

232
Tribunalul Dâmbovița: Ioan Niculae nu ar fi putut să scrie cinci lucrări științifice într-un timp atât de scurt - ioanniculae-1457111196.jpg

Articole recomandate

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Dâmbovița au motivat decizia de a respinge cererea acestuia de eliberare condiționată a milionarului. Magistrații susțin că omul de afaceri nu ar fi putut să scrie cinci lucrări științifice într-un timp atât de scurt de când se află în penitenciar. Niculae se află după gratii după ce a fost condamnat în dosarul mită la PSD, informează B1 TV.

"Cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrari științifice, de câte o sută dar și peste o sută de pagini într-un timp foarte scurt alocat în penitenciar de numai 74 de ore si 45 de minute. Numai lecturarea lucrărilor științifice scrise de autori străini care au constituit surse de inspirație necesită un timp mai îndelungat decât cel alocat de către condamnat la elaborarea lucrărilor științifice, chiar și pentru persoane cu titluri universitare. Multe lucrări ce au stat la baza inspirației pentru elaborarea lucrărilor științifice nu se găseau în bibliotecile din penitenciare", se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Dâmbovița.

Decizia instanței a fost luată ținându-se cont de ordonanța de urgență privind suspendarea articolului de lege care prevedea ca persoanele condamnate care elaborează lucrări științifice obțin 30 de zile de libertate.

"Considerăm că cele 150 de zile câștigate ca urmare a elaborării a celor cinci lucrări științifice de către condamnat nu mai pot fi luate în considerare la calculul pedepsei executate, ca urmare a dispozițiilor legale în acest sens", se mai arată în motivarea instanței.

Potrivit procurorilor, în anul 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al organizației județene PSD Brăila pentru a obține suma de un milion de euro de la Ioan Niculae. Banii urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială, desfășurată la sfârșitul anului 2009, pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4588 secunde