Trei decenii de SMURD. „Salvatorii în roșu” sunt un exemplu de urmat!

209
Trei decenii de SMURD. „Salvatorii în roșu” sunt un exemplu de urmat! - smurd-1601057913.jpg

Articole de la același autor

Moment aniversar la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Sau SMURD, cum este cunoscut de toată lumea! Vineri s-au împlinit 30 de ani de la înființarea serviciului, de când „salvatorii în roșu” au devenit simbolul intervenției rapide, pentru salvarea de vieți.

SMURD s-a „născut” la Târgu Mureș, sub egida Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă, în septembrie 1990. La început, a funcționat doar cu personal voluntar și avea în dotare doar o mașină pentru intervenție rapidă, dar fără posibilitatea de a transporta pacientul la spital. Anul următor, voluntarii au primit o donație din Germania, o mașină echipată corespunzător, iar în 1993 a fost înființată prima cameră de reanimare, din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, unde erau îngrijiţi pacienții în stare gravă aduși de SMURD. Ulterior, echipe SMURD au fost înființate în mai multe orașe ale țării.

„Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) este una dintre inițiativele de succes ale României, devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte naționale, un demers sinonim cu intervențiile prompte în situații critice și salvarea de vieți. SMURD este un exemplu de urmat atât pentru instituții, cât și pentru oameni. Avem exemplul medicului Arafat, inițiatorul acestui serviciu, dar în egală măsură apreciez capacitatea de adaptare la noile provocări a structurilor pentru intervenție în situații de urgență. Sunt 30 de ani în slujba siguranței și vieții românilor”, este mesajul transmis de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, la ceas aniversar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6734 secunde