Trei ani de pușcărie pentru profesorul șpăgar de la Universitatea Maritimă

3193
6
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea fostului șef al Catedrei de Matematică din Universitatea Maritimă Constanța, Emilian Anatoli Costache, la trei ani de închisoare cu executare. În primă instanță, acesta fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Decizia este definitivă. 


Magistrații au mai decis ca studenții Ersin Burasan, Victor Mihai Badea, Tinel Alexandru Constantin, Mihai Emanuel Grigoraș, George Ciprian Guzganu, Valentin Nicolae Țiripan, Mihai Cătălin Olaru, Ștefan Marius Maxim, Aurel George Gruia, Deniz Aliosman, Claudiu Alin Luca, Lucian Victor Niculescu, Cornel Dumitru Meilă, Iulian Florin Ghiță, George Ilie, Aurelian Lupu și Răzvan Călin Ștefan să fie condamnați la câte un an și patru luni de închisoare cu suspendare. 


În anul 2013, ofițerii Direcției Generale Anticorupție, însoțiți de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, descindeau în secretariatul Universității Maritime Constanța. În timp ce procurorii stăteau de vorbă cu profesorii și studenții, mascații făceau percheziții la domiciliul lectorului Emilian Costache și la locuințele altor studenți, pentru a pune cap la cap tot traseul șpăgilor. 


La scurt timp după descinderi, profesorul Emilian Costache a fost reținut și apoi arestat preventiv. Procurorii au dat mai multe detalii din dosarul de corupție, detalii pe care mulți dintre constănțeni le știau deja, în legătură cu circuitul șpăgilor de la acea vreme. Potrivit anchetatorilor, lectorul universitar a primit, în decurs de doar două săptămâni, suma de 5.725 de euro de la 17 studenți, prin intermediul lui Răzvan Călin Ștefan, student. 


Magistrații au putut viziona și imagini în care lectorul primea sume de câte 300 de euro, cu titlul de mită, din partea intermediarului Răzvan Călin Ștefan. Studenții ofereau bani pentru a primi în schimb o notă de trecere la examen. 


Avocații studenților l-au acuzat pe șeful Catedrei de Matematică, Emilian Costache, că ar fi picat în mod intenționat mulți studenți, tocmai pentru a primi bani în schimbul notelor de trecere. 


Comentează știrea

costica
26 ianuarie 2018
operator pc

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul"info"la pacurarucostica1963@gmail com

fani
26 ianuarie 2018
chiar de ras ....

...adica cei care conduceau ditamai Universitate nu stiau nimic !Eu cred ca numai de matematica nu aveau nevoie ! Oare profii au doctorate pe bune ,neplagiate ?

De la umc
26 ianuarie 2018
Spaga

Cum naiba a picat Canadianu si mister fifty bucks inca e liber... :)))

bertina
26 ianuarie 2018
oferta de împrumut de la 5000 € la 150000.000 €

Aveți nevoie de finanțare pentru casa dvs., pentru afacerea dvs., pentru achiziționarea de mașini, pentru achiziționarea de motociclete, pentru crearea afacerii dvs., pentru nevoile dvs. personale, fără îndoială. Acordăm credit personal cu o rată a dobânzii de 3%, indiferent de sumă. Doriți să scrieți pentru împrumuturile personale pe care le am la serviciile dvs. 24h / 24. Pentru mai multe informații: [email protected] mulțumesc

Gigi
27 ianuarie 2018
Cine este mister fifty bucks?

Cine este mister fifty bucks?

de la umc
27 ianuarie 2018
pentru gigi

daca faceai UMC stiai cine era poreclit mister fifty bucks

Pagina a fost generata in 0.5906 secunde