Trageri la Capu Midia. Militarii Escadrilei de Elicoptere, la antrenament

Vineri, 19 Iulie 2019, 15:36
165
Militarii Escadrilei 572 Elicoptere din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu s-au antrenat în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. Echipajele formate din piloți și tehnici de bord au avut în componența lor și operatori ai Detașamentului căutare-salvare prin luptă, care au efectuat trageri reale asupra unor ținte aflate la sol, cu mitralierele M240B de calibru 7,62 mm.

Îmbarcați în patru elicoptere IAR-330 L-RM, trăgătorii au simulat o ripostă aeriană în urma unui atac terestru asupra aparatelor de zbor. Antrenamentele din Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl. bg. Ion Bungescu" au avut loc atât ziua, cât și noaptea.

"Aceste exerciții care au loc în această perioadă la Capu Midia constituie prilej de antrenare a deprinderilor tactice specifice fiecărei structuri. Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antieaeriană «Gl. bg. Ion Bungescu» oferă condiții pentru exerciții tactice cu mari unități, unități și subunități naționale, NATO și ale altor state, trageri de testare-evaluare a sistemelor de armament sol - aer, navă - aer, aer - aer, aer - sol, sol - sol, navă - navă, sol - navă și aer - navă și trageri demonstrative, trageri cu muniție de manevră sau casări de muniții", explică ofițerul responsabil cu informarea și relații publice, locotenent Anca Medrea. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1637 secunde