Tragedii pe litoral. Ce recomandă salvatorii, pentru a le evita

144
Tragedii pe litoral. Ce recomandă salvatorii, pentru a le evita - evitatitragediile-1594739905.jpg
La malul mării, nu trece zi în care salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea să nu fie solicitați pentru a căuta, salva sau acorda primul ajutor medical celor care se îneacă. În primele două săptămâni din luna iulie, salvatorii au fost solicitați în 16 astfel de situații, dintre care șase au fost soldate cu decese.

Pentru a evita astfel de evenimente nedorite, reprezentanții ISU Dobrogea le atrag atenția turiștilor și constănțenilor care aleg să își petreacă timpul liber pe litoral să respecte câteva reguli simple: să frecventeze doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat, să respecte întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor, să evite scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.

De asemenea, în ceea ce privește copiii, aceștia nu trebuie lăsați nesupravegheați în apă sau în apropierea ei, nici măcar în piscinele achiziționate special pentru cei mici; aceștia trebuie urmăriți continuu, căci comportamentul lor în apă poate fi imprevizibil.

"Nu citiți, nu vă jucați pe telefon în timp ce copiii sunt în apă și nu vă întoarceți nicio clipă cu spatele la aceștia", au atras atenția salvatorii constănțeni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4739 secunde