Tragedie pe litoral. Copil de cinci ani, înecat în piscina unui hotel

1413
3

Articole de la același autor

Vacanța la mare s-a terminat cum nu se putea mai cumplit pentru o familie din București. Copilul de numai cinci ani a murit după ce a căzut în piscina hotelului unde erau cazați. Copilul venise la mare împreună cu părinții săi pentru a petrece câteva zile pe litoral. S-au cazat la hotelul Afrodita din stațiunea Venus. Miercuri seară, toți se aflau în restaurantul hotelului pentru a mânca. La un moment dat, copilul a plecat de lângă părinții lui și se juca în apropierea lor. Copilul s-a îndepărtat și a ieșit în curte unde se afla piscina unității hoteliere. După ce s-a plimbat pe lângă apă, la un moment dat acesta s-a aplecat și a căzut în piscină.

În scurt timp părinții au sesizat lipsa copilului și au început să îl caute. L-au strigat de câteva ori, dar fără rezultat astfel că toată lumea s-a alertat. După ce au răscolit restaurantul, un alt copil a spus că l-a văzut pe lângă piscină. Un alt turist l-a observat în apă și l-a scos imediat la suprafață. Ceilalți turiști au sunat la 112 și au cerut intervenția de urgență a cadrelor medicale. Un echipaj al ambulanței a ajuns în scurt timp la adresa indicată. Totodată, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție. Medicii au început să resusciteze copilul și după minute în șir au decis să îl transporte la Spitalul Municipal Mangalia pentru a continua manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, în jurul orei 22.30, băiețelul a pierdut lupta, iar medicii au declarat decesul.

A cui e vina? Părinții sau hotelul?

Trupul neînsuflețit al copilului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei și stabilirea exactă a cauzei decesului. Polițiștii din stațiunea Neptun au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut nenorocirea. În anul 2007, Guvernul a dat o hotărâre prin care toate hotelurile, SPA-urile și centrele de relaxare din țară, care dispun de piscine, sunt obligate să angajeze și salvamari. Anchetatorii spun că unitatea hotelieră în cauză are un salvator care asigură supravegherea în intervalul orar 08.00-18.00. Oamenii legii au deschis un dosar penal, in rem, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Cazul a ajuns și în atenția procurorilor care fac verificări. În cursul zilei de astăzi la unitatea hotelieră se vor prezenta și inspectorii Autoritatea Națională pentru Turism pentru a face o verificare și pentru a stabili dacă repre-zentanții hotelului au respectat normele și și-au luat măsurile de precauție pentru prevenirea tragediilor.

Comentează știrea

Constantean
21 august 2015
Neglijenta părinților

Unii părinți nu-și merită copiii. Nu ar fi trebuit să-l scape din ochi.

stela
21 august 2015
oferta

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:  [email protected]

zoro
21 august 2015
da si nu

E usor de vorbit, insa numai un parinte stie cat de repede dispare un copil de sub ochii tai. E usor sa acuzi insa nu stim cum s-au petrecut in fapt lucrurile.

Răspuns la: Neglijenta părinților
Adăugat de : Constantean, 21 august 2015
Unii părinți nu-și merită copiii. Nu ar fi trebuit să-l scape din ochi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6501 secunde