Tragedie în familia Simonei Halep. Vărul ei s-a spânzurat de teama cămătarilor

2738
40
Tragedie în familia Simonei Halep. Vărul ei s-a spânzurat de teama cămătarilor - varhalep-1426005650.jpg

Articole de la același autor

Durere fără margini în familia constănțencei Simona Halep. Vărul acesteia s-a sinucis, luni seara, din cauza datoriilor pe care le avea la cămătari.

Nicia Arghir avea 28 de ani și era cunoscut ca fiind "băiat de bani gata". Acesta locuia împreună cu părinții și bunicii într-o casă situată pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Constanța. A absolvit Facultatea de Studii Economice din cadrul Universității Ovidius și lucra ca instructor de tenis. Însă, în ultima perioadă, spun apropiații, tânărul era măcinat de gânduri negre.

Luni după-amiază, bunica a mers în camera lui pentru a-l chema la masă. Nu a vrut să meargă, ci i-a spus bătrânei să îl lase în pace. După aproximativ o jumătate de oră, femeia a revenit în corpul de casă în care locuia Nicia Arghir. L-a descoperit, însă, fără suflare. Acesta a fost găsit în holul casei, întins pe jos și spânzurat cu un cablu electric. Bătrâna a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns cadrele medicale. Nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

Apropiații victimei spun că motivul sinuciderii l-ar fi reprezentat datoriile acumulate de tânărul în vârstă de 28 de ani. Potrivit unor surse, acesta avea mania jocurilor de noroc și făcuse mai multe împrumuturi de la persoane dubioase. Cunoscuții lui Nicia Arghir spun că nu o singură dată a avut probleme cu "recuperatorii", care i-au bătut la ușă și i-au cerut vechile datorii.

Cadavrul a fost depus la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. Polițiștii spun că nu au suspiciuni cu privire la împrejurarea în care a murit tânărul.

Nicia Arghir este văr primar cu jucătoarea de tenis Simona Halep. Constănțeanca se află, în această perioadă, în Statele Unite ale Americii, unde va participa la turneul de la Indian Wells. Totuși, surse din lumea tenisului spun că Simona Halep va renunța la turneu și va reveni acasă, pentru a participa la înmormântarea vărului său.

Jocurile de noroc, dependența care distruge vieți

Disperarea și incapacitatea de a face față unei tensiuni îi determină pe oameni să renunțe la o sumă de bani în speranța că vor câștiga cel puțin dublu și fără prea multe eforturi.

"În situația în care ești dispus să renunți la o sumă de bani în speranța că vei câștiga mai mult, este clar că aici se ascund sentimentele de disperare, incapacitatea de a face față unei tensiuni pe care viața ți-o rezervă. Ești obișnuit cu un anumit nivel de trai, care nu ți se datorează neapărat ție, pentru că, în general, s-a observat că astfel de persoane, care reușesc să fie ușor influ-ențate de mediul acesta sunt persoane care s-au născut într-un astfel de mediu social, care au obținut acest lucru, dar nu au muncit neapărat pentru a avea acest nivel de trai. Pentru a rămâne acolo alegi varianta care îți este ție cea mai confortabilă", explică Cristina Gemănaru, psiholog

Fie că tensiunile sunt de ordin familial, material sau profesional, cei care devin dependenți de jocuri de noroc sau de pariuri sportive se află în fața unor dezechilibre mari.

"E vorba de deciziile pe care le ia fiecare om în anumite momente. Sunt oameni care iau decizii fără să țină cont de consecințe. Acestea se iau în momente de tensiune din viața fiecăruia dintre noi, moment în care apar tensiuni pe un anumit plan: familial, profesional sau material. Există clar niște dezechilibre", subliniază aceasta. Specialiștii mai spun că un individ din patru reușește să se "vindece" complet de această adicție.

"Tentativele de suicid apar ca urmare a unei grave instabilități financiare. Din păcate, recuperarea lor este foarte mică. În general, unul din patru reușesc să se recupereze fără să mai recidiveze vreodată. Putem avea recidive și la trei ani de zile după ultima dependență", menționează Cristina Gemănaru.

Comentează știrea

40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
....
11 martie 2015
........

frate frate dar branza e pe bani, are milioane de euro dar nu l a ajutat...

Andrei
11 martie 2015
Branza la machidoni

este pe bani frate, aia sunt zgarciti chiar si intre ei, nici macar o ceapa nu isi impart

Răspuns la: ........
Adăugat de : ...., 11 martie 2015
frate frate dar branza e pe bani, are milioane de euro dar nu l a ajutat...
Sierra
11 martie 2015
u

In alte tari nu vezi la fiecare scara de bloc cazinouri, pacanele sau pariuri.. acolo jocurile de noroc se desfasoara doar in anumite zone. Daca am avea parlamentari care se gandesc la binele cetatenilor lor ar trebui sa dea legi care sa interzica jocurile de noroc si sa le permita doar in anumite zone. Din cauza jocurilor multe familii traiesc adevarate drame.

Mihai
11 martie 2015
Cincu

De ce mananci cacat, Andrei ? Vorbesti fara sa cunosti. Hai sa iti dau niste argumente : Familia Halep e o familie numeroasa. Parintii au peste 30 de veri primari, Daca ar sta sa ii scoata pe toti din cacat, ce-ar face? Si-ar petrece viata gandindu-se si rezolvand problemele altora. Dar problemele ei cine se gandeste ? Simona are si ea cel putin 15 veri primari. Si in plus, de unde stii tu ca nu l-a ajutat ? Poate l-a ajutat o data, de doua ori si apoi i-a zis "E ultima oara".

nelu
11 martie 2015
@1.......

Ori esti idiot ori te faci. Deci ea munceste de-i sar ochii si, dupa mintea ta de retardat, ar trebui sa-i dea unuia care sa arunce banii la jocurile de noroc. E bine totusi ca prostia nu doare.

Mihai
11 martie 2015
Cincu

Trebuie sa fii cel putin cretin sa o consideri pe Simona vinovata si egoista ! Ea ce sa faca saraca ? Zboara toata lumea, munceste de la 10 ani, antrenamente, obligatii contractuale, odihna, meciuri ... La ce sa-se gandeasca mai intai? La problemele ei sau la verii ei care joaca la aparate ?Ziua are doar 24 de ore

Mihai
11 martie 2015
Cincu

Asa i-a fost sa fie ! Dumnezeu sa il odihneasca si sa ii inlature toate gandurile rele si toate framantarile avute in ultimii ani de viata ! :( RIP

Mihai
11 martie 2015
Cincu

Cine arunca, nelutzu mielutzu ?

un baiat deosebit
11 martie 2015
Nu-mi vine sa cred

cu suflet mare, Dumnezeu sa-l ierte!

.....
11 martie 2015
........

Sa inteleg ca toti veri ei au probleme cu jocurile de noroc? crezi ca ar fi saracit daca il ajuta? il scapa de la moarte, daca ar fi avut o boala ce ar fi necesitat zeci de mii de euro ( operatie ) nu l ar fi ajutat? banii ei, nu? ea a muncit pentru ei, de ce sa dea unui var, nu?

Răspuns la: Cincu
Adăugat de : Mihai, 11 martie 2015
Trebuie sa fii cel putin cretin sa o consideri pe Simona vinovata si egoista ! Ea ce sa faca saraca ? Zboara toata lumea, munceste de la 10 ani...
40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Martie 2015
Stire din Sport : Simona Halep, jucătoarea  lunii februarie
Pagina a fost generata in 0.5891 secunde