Tragedie fără margini în familia unui preot. Bebelușul a murit, iar soția luptă pentru viața sa

3361
Tragedie fără margini în familia unui preot. Bebelușul a murit, iar soția luptă pentru viața sa - fond-1532966715.jpg

Articole de la același autor

Tragedie fără margini în familia unui preot din București. Părinți a trei copii, el și soția acestuia au decis ca mămica să nască la o clinică particulară din Constanța. Până aici, toate bune și frumoase. Până i-a venit sorocul, totul a decurs normal pentru femeie și nimic nu avea să prevestească imensa durere prin care vor trece. 


Deja mamă a încă doi copii, tânăra mai trecuse prin două nașteri și deci știa foarte bine ce înseamnă o naștere prin cezariană și cum decurge întreg procesul de aducere pe lume a unui copil. Din nefericire, planurile lor de viață au fost zădărnicite de ceea ce avea să se întâmple în ziua fatidică, adică joi, 26 iulie. 


Ajunsă în sala de operații, femeia a suferit o ruptură de uter și lucrurile s-au complicat nu doar pentru ea, cât și pentru micuțul înger pe care l-a adus pe lume, pe care, se pare că Dumnezeu a vrut să-l ia în împărăția Sa. În pofida tuturor eforturilor depuse de către cadrele medicale, viața acestui suflet nevinovat nu a mai putut fi salvată. Totuși, când și-au dat seama că situația se complică, medicii spitalului particular au transferat imediat pacienții la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța.


"Săptămâna trecută, a fost adus la Urgență un bebeluș în stare critică, după o naștere prin cezariană, la o clinică privată, care a fost internat în secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți. A venit cu scor Apgar 1, deci în stare foarte gravă. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor și a întregii echipe medicale, copilul a decedat ieri. La scurt timp, în cursul aceleiași zile de joi, a fost adusă și mama copilului, la fel, în stare gravă și a fost internată la secția de Terapie Intensivă. Se fac eforturi susținute pentru salvarea vieții ei. Este o ușoară ameliorare a constantelor vitale, dar vă repet, ea este în continuare în stare critică", a declarat directorul medical al SCJU, dr. Bogdan Obadă. 


Potrivit specialiștilor, un scor Apgar de 1-2 la nou-născuți înseamnă că ei nu respiră, nu au bătăi cardiace audibile, au o culoare cianotică și mai ales nu reacționează reflex la dezobstrucția căilor aeriene.


În concluzie, proaspăta mămică se află într-o stare extrem de gravă, dar încearcă din răsputeri să câștige lupta pentru viață, pentru a se putea măcar bucura de ceilalți copilași, care o așteaptă cu nerăbdare acasă. 


Se pare că incidentele de acest gen au luat o mare amploare în ultima vreme, în județul Constanța. Culmea, majoritatea s-au petrecut în clinicile particulare, care s-au văzut puse în situația de a transfera imediat pacientele și bebelușii, pentru a le putea salva viața. 


Un alt caz a avut loc în iarnă, când o mămică în vârstă de 35 de ani a decedat la scurt timp după ce a adus pe lume un băiețel, tot într-un spital privat din Constanța. Inițial, totul părea a se desfășura în condiții normale. Femeia a ales să nască pe cale naturală, asta după ce, în urmă cu aproximativ patru ani a mai avut o naștere prin cezariană. Problema a apărut la doar câteva minute de la naștere, când ea a suferit o ruptură de uter care i-a fost fatală, exact ca și cazul de luna aceasta. Medicii de la spitalul privat au încercat s-o restabilească, iar în momentul în care au văzut că hemoragia nu mai poate fi controlată, au transferat-o imediat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Din păcate, ea a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor și în următoarele cinci minute direct în sala de operații, dar eforturile cadrelor medicale au fost în zadar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1931 secunde