Tragedia din lumea medicală a Constanței, epuizare sau gest disperat? „Făcea 25 de gărzi pe lună!”

3943
Tragedia din lumea medicală a Constanței, epuizare sau gest disperat? „Făcea 25 de gărzi pe lună!” - untitled1copy-1619467249.jpg

Articole de la același autor

Oamenii legii din Constanța au deschis un dosar penal pentru a stabili împrejurările concrete care au dus la moartea dr. Loredana Chircu, de 38 de ani, găsită fără suflare în camera de gardă a unui spital privat din municipiul reședință de județ.

Vestea morții medicului internist i-a șocat pe cei care au cunoscut-o. Tânără mămică, profesionistă apreciată pentru modul cald și dedicat în care își trata pacienții, dr. Loredana Chircu lucra în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și făcea gărzi și în cadrul Spitalului Privat Heka și în clinica Regina Maria. De altfel, apropiații spun că muncea foarte mult. „Îi spuneam că îi vom ridica statuie, dar în același timp îi și atrăgeam atenția că trebuie să o lase mai moale”, spun colegii. Se pare că, puse cap la cap, tânăra doctoriță făcea în jur de 25 de gărzi pe lună, ceea ce este extrem de solicitant și obositor, fiind aproape în permanență la serviciu.

În ultima perioadă, spun aceleași surse din anturajul medical, doctorița s-a confruntat cu o serie de probleme medicale: a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, ulterior ar fi suferit un accident vascular cerebral. Mai mult, colegii vorbesc și despre efectele epuizării, ultimul an fiind unul extrem de solicitant.


Sâmbătă seara, 24 aprilie, ora 20.00, după ce în cursul zilei a acordat consultații în cadrul clinicii Regina Maria, dr. Loredana Chircu a intrat de gardă la Heka Hospital. Potrivit reprezentanților unității medicale, pe parcursul gărzii a avut două consultații. Ulterior, arată sursele noastre, medicul s-a retras în camera de gardă, de unde nu a mai ieșit până dimineață, când absența ei i-a alertat pe colegi.

În prezent, anchetatorii trebuie să stabilească ce a dus la decesul doctoriței. Prima ipoteză vehiculată a fost cea a sinuciderii, căci elementele găsite la fața locului pot duce spre această concluzie: ușa încăperii în care era medicul a fost găsită încuiată, cu cheia lăsată în ușă, astfel că salvatorii au trebuit să intre pe un geam; în cameră au fost găsite dovezi că medicul și-ar fi administrat un analgezic puternic. Dar, în același timp, arată surse din anturajul femeii, este posibil ca drama să fi avut loc în urma unei erori de dozaj a medicamentului, administrat pentru a trata efectele epuizării.

Investigațiile toxicologice, care au drept scop aflarea substanțelor medicamentoase aflate în organismul doctoriței, în momentul morții, cât și dacă este o legătură de cauzalitate între acestea și deces, vor fi realizate la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” București. În consecință, având în vedere că demersurile acestea sunt de durată, va mai trece ceva timp până când se va stabili concret care a fost cauza morții. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde