Trafic de influență în Primăria Medgidia. Cine era "la butoane" și câți bani a luat

893
Trafic de influență în Primăria Medgidia. Cine era

Articole de la același autor

Magistrații Tribunalului Constanța au analizat cererea procurorilor DNA de a o trimite în spatele gratiilor pe Gabriela Herghelegiu, șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia. Aceasta este acuzată de comiterea infracțiunii de trafic de influență. Completul de judecată a respins cererea procurorilor și s-a luat măsura controlului judiciar. 


Gabriela Herghelegiu a fost prinsă în urma unui flagrant, vineri seară, într-un restaurant de pe raza municipiului Constanța. Potrivit anchetatorilor, aceasta a primit de la un om de afaceri suma de 10.000 de lei. 


"În toamna anului 2013, inculpata Herghelegiu Gabriela, în calitatea sa de șef al Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) 140.000 lei din valoarea totală a unui proiect de execuție lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentând un procent de 2% din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunțător.


În schimbul banilor pretinși, inculpata a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competență în atribuirea contractului respectiv, finanțat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceștia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri și de asemenea că se va asigura de buna derulare a con-tractului atribuit fără întârzieri la plată. La data de 23 octombrie 2015, inculpata a primit de la ace-eași persoană suma de 10.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. 


Din suma pretinsă, inculpata Her-ghelegiu Gabriela a încasat până în prezent suma de 66.000 lei", se arată într-un comunicat remis de DNA Constanța. 


În noaptea de vineri spre sâmbătă, Gabriela Herghelegiu a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. 


Magistrații au hotărât ca șefa Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia nu are voie să discute cu martorii, Bogdan Dobre și Florin Bogdan Teo-dorescu, să părăsească municipiul Medgidia și să își exercite meseria. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : "Pușcăria nu este un subiect vesel"
Pagina a fost generata in 1.2272 secunde