Toată floarea politicii românești sărbătorește Unirea Principatelor la Iași

181
Toată floarea politicii românești sărbătorește Unirea Principatelor la Iași - ddd-1579851562.jpg
Unirea Principatelor Române va fi celebrată vineri, la Iași, printr-o serie de manifestări la care sunt așteptați să participe președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ambasadori, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale, potrivit Agerpres. Evenimentele vor avea loc în Piața Unirii, începând cu ora 13,00, și vor cuprinde un Te Deum și un cuvânt de binecuvântare rostit de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Vor urma discursuri ale oficialităților centrale și locale și depunerea de coroane la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La final, alături de militarii, pompierii și jandarmii ieșeni, vor defila militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", ai Batalionului 17 Vânători de Munte "Dragoș Vodă" din Vatra Dornei, cei ai Batalionului 53 Comando "Smaranda Brăescu" din Bacău, elevi ai Colegiului Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, precum și un detașament al Asociației Tradiții Militare.

Manifestările oficiale vor fi precedate de un concert de muzică populară. Participanții sunt invitați apoi de Primăria Iași la o masă populară, cu ceai, vin fiert și plăcinte moldovenești.

De la ora 14,30, la Biserica "Sfinții Trei Ierarhi", va fi oficiată o slujbă de pomenire urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Doar uniți suntem puternici!
Pagina a fost generata in 0.5682 secunde