Țigări în valoare de aproximativ 850.000 lei, confiscate de oamenii legii

83
Țigări în valoare de aproximativ 850.000 lei, confiscate de oamenii legii - tigari-1530873820.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 72.846 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, 20 de litri de alcool dublu rafinat și 48 fiole anabolizante.


Bunurile, în valoare de aproximativ 850.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.


În data de 6 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.


Astfel, un echipaj din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Ajunse pe malul românesc, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.


Drept urmare, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.


La fața locului au fost descoperite 86 de colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.


În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 60.200 pachete de proveniență ucraineană, în valoare de 704.300 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.


Ieri, în jurul orei 19.00, lucrătorii din cadrul aceluiași sector au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete disimulate în pădure.


Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 70.000 de lei.


Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


În data de 5 iulie a.c., în jurul orei 12.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țara, cetățeanul român Eugen C., în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.


În baza unei analiza de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor. 


Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă și în portiera dreapta spate a autoturismului, cantitatea de 316 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Totodată în urma controlului s-au descoperit în autoturism 9 litri de alcool dublu rafinat, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență.


Bunurile în valoare de 636 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


În aceeași zi, în jurul orei 14.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țara, Mykola G., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia.
Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor, ocazie cu care au descoperit ascunse și nedeclarate la controlul vamal, 70 pachete de țigări marca Parlament, 11 litri de alcool dublu rafinat și 48 fiole anabolizante. 


Întreaga cantitate de bunuri în valoare de aproximativ 800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 35.000 lei.


În data de 4 iulie a.c., în jurul orei 23.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, a identificat pe un drum forestier de pe raza localității Lupcina, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Anglia, în interiorul căruia s-a observat o cantitate mare de țigări de contrabandă.


Imediat s-au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, iar autoturismul de teren a fost dus la sediul sectorului, unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 6.300 pachete marca Marble, proveniență ucraineană.


Întreaga cantitate de țigări în valoare de 73.710 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 4.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7428 secunde