TEROARE pe portcontainer. Informații de ULTIMĂ ORĂ despre navigatorii răpiți de pe "Tommi Ritscher"

2126
TEROARE pe portcontainer. Informații de ULTIMĂ ORĂ despre navigatorii răpiți de pe

Articole de la același autor

Cei opt membri ai echipajului portcontainerului "Tommi Ritscher", răpiți de pirați în data de 19 aprilie 2020, în timp ce nava se afla în zona de ancorare Cotonou, Africa de Vest, au fost eliberați, anunță worldmaritimenews.com.

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a confirmat că trei dintre navigatori, de naționalitate rusă, au fost eliberați pe 23 mai.

"Tot în acea zi, misiunea diplomatică rusă din Abuja i-a ajutat să urce într-o cursă charter de la Lagos la Frankfurt-Main, de unde se vor întoarce în Rusia. Starea medicală a marinarilor este satisfăcătoare", a informat ministerul rus.

Informația a fost confirmată și de ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Ekaterina Zaharieva, care a declarat că navigatorul bulgar, chiar comandant al navei, a fost eliberat și se află în drum spre casă.

XXX

Opt membri ai echipajului portcontainerului Tommi Ritscher, sub pavilion portughez, au fost răpiți de pirații care au urcat la bord în data de 19 aprilie 2020, în timp ce nava se afla în apropiere de Cotonou, Africa de Vest.

Portcontainerul de 4.957 TEU a fost abordat de o barcă rapidă și mai multe persoane au reușit să urce la bordul vaporului, potrivit Dryad Global.

11 membri ai echipajului au reușit să se retragă într-o zonă de siguranță a navei, în timp ce alți opt au fost prinși de bandiți.

Membrii echipajului sunt ucraineni, bulgari și filipinezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde