Taximetriștii din Constanța, la control! Ce nereguli au găsit polițiștii

Joi, 14 Mai 2015, 19:44
566
Sute de taximetriști din Constanța au fost verificați, de la începutul anului și până în prezent, de polițiștii rutieri, fiind amendați pentru încălcări ale legislației. Șoferii nu s-au arătat prea încântați de acțiunile oamenilor legii, mai ales că unii au adunat o grămadă de sancțiuni.

Agenții Poliției Rutiere recunosc că este destul de greu să organizezi o acțiune privind taximetriștii și să îi și prinzi cu neregulile. De obicei, nu este nevoie decât ca un singur taximetrist să vadă mașina oamenilor legii, că în secunda doi toți cei care se știu cu musca pe căciulă s-au "retras".

Totuși, sancțiuni au fost date! De la începutul anului și până în prezent, nu mai puțin de 140 de taximetriști s-au ales cu amenzi. Cei mai mulți au fost trași la răspundere pentru lipsa centurii de siguranță, viteza excesivă cu care se deplasează în goana după clienți, dar și folosirea telefonului mobil.

"Activitatea ne este însă îngreunată, pentru că majoritatea taximetriștilor au montate stații, prin care se anunță, după care încep să dispară", povestesc oamenii legii.

Parchează la voia întâmplării

Taximetriștii se numără printre șoferii care le creează multe probleme polițiștilor. De obicei, își așteaptă clienții în zonele aglomerate, în apropierea stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun, poate-poate prind o persoană, două. Zonele problematice, în care își fac veacul majoritatea taximetriștilor în mod neregulamentar, sunt City Park Mall, Casa de Cultură și magazinul Tomis. Șoferii sunt extrem de nemulțumiți și nu de puține ori se iau la harță cu conducătorii auto ai "mașinilor galbene", pentru că blochează căile de acces. Din cauza acestor certuri între șoferii de autoturisme și taximetriști se pot produce adevărate tragedii. Un exemplu în acest sens este cazul unui taximetrist de 58 de ani, care în luna ianuarie a acestui an, a murit în urma unei altercații cu un șofer. Un tânăr de 34 de ani ajunsese la domiciliul său din zona

Km 4-5 și a vrut să-și parcheze mașina pe locul său de parcare. Nu a putut, însă, pentru că era blocat de Gheorghe M., de 58 de ani, care se afla la volanul unui taxi și care aștepta clienți. Între cei doi a izbucnit un conflict. Bărbatul de 34 de ani a sunat la 112 pentru a anunța că i-a fost luat locul de parcare și se ceartă cu taximetristul. Polițiștii ajunși la fața locului au încercat să aplaneze scandalul și i-au spus taximetristului să se legitimeze. În acel moment, acestuia i s-a făcut rău și a căzut în stradă. Bărbatul a decedat. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1876 secunde