Taximetriştii din Constanţa ar putea protesta. Ce-i nemulţumeşte

610
Taximetriştii din Constanţa ar putea protesta. Ce-i nemulţumeşte - taxinemultumiti1-1614713481.jpg

Articole de la același autor

După ce Regulamentul privind parcările a fost retras de pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe de Consiliu Local Constanța, urmând să mai fie analizat, în urma nemulțumirilor constănțenilor, iată că și Regulamentul privind funcționarea serviciului de taxi este contestat de cei cărora li se adresează.

Reprezentanții Asociației Profesionale „Camera Națională a Taximetriștilor din România – filiala Constanța” au transmis, în cursul zilei de marți, 2 martie, o comunicare prin care exprimă dezacordul vizavi de formula actuală a regulamentului. „Taximetriștii din Constanța nu sunt de acord cu noul regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi, pe care Primăria Constanța vrea să îl impună începând cu sezonul estival 2021. Nu sunt de acord cu reducerea numărului autorizațiilor de taxi de la 1.750 la 1.262, înaintea unui recensământ care va avea loc chiar în cursul acestui an. Nu sunt de acord cu scoaterea de pe piață a mașinilor mai vechi de zece ani, pentru care primăria a eliberat autorizații de taxi. Nu sunt de acord cu suspendarea autorizației taxi pentru o perioadă de la una la trei luni, în cazul sancționării șoferului. Taximetriștii sunt pentru o ținută decentă (fără șlapi, fără maieu), dar nu sunt de acord cu un anumit cod vestimentar impus”, se arată în comunicarea semnată de președintele Camerei Taximetriștilor, Sorin Coadă.

Se impune precizat că negocierile între reprezentanții administrației publice locale și cei ai taximetriștilor durează de două luni, la sfârșitul lunii februarie cele două părți fiind de acord asupra formei finale, care urmează să fie pusă în dezbatere publică în curând.

Totodată, reprezentanții Camerei Taximetriștilor și-au exprimat intenția de a organiza un protest, la care intenționează să iasă în stradă cu peste 500 de taxiuri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde