Taxele pentru pașapoarte și permisele de conducere nu se mai achită la CEC. Iată ce soluții au constănțenii

2253
Taxele pentru pașapoarte și permisele de conducere nu se mai achită la CEC. Iată ce soluții au constănțenii - taxapasaport-1467822077.jpg

Articole recomandate

Plata pentru eliberarea permiselor de conducere și a pașapoartelor se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar, ca urmare a intrării în vigoare a ordonanței privind măsurile de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.


Potrivit unui comunicat al MAI, plata în numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank.


"Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației nu-mărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar. Plata se poate face online în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către fiecare Instituție a Prefectului", precizează MAI.


Astfel, fiecare Instituție a Prefectului va deschide un cont unic distinct pentru aceste plăți, acesta fiind anunțat pe site-ul fiecărei Instituții a Prefectului. 


Conturi deschise de Prefectura Constanța


În acest sens, la Constanța au fost deschise următoarele două conturi:


Pentru Serviciul Public Comunitar  Regim Permise de Conducere și  Înmatriculare a Vehiculelor Constanța contul IBAN este: Trezoreria Constanța: RO33TREZ231502601X026807.


Pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Constanța contul IBAN este: Trezoreria Constanța: RO50TREZ231502602X026808.


Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Constanța, plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank, ci numai la ca-sieriile unităților Trezoreriei Statului, casieria Instituției Prefectului, la ghișeul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și prin mandat poștal.


"Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pe site-ul Instituției Prefectului sunt afișate: codul de identificare fiscală al Instituției Prefectului, conturile IBAN aferente celor două servicii publice comunitare, adresele punctelor de lucru ale Trezoreriei Constanța și ale casieriei Instituției Prefectului unde se poate face plata în numerar, precum și informațiile care trebuie completate de cetățeni pe documentele de plată (CNP, numele beneficiarului, contul IBAN, codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata)", se arată în comunicat.


Pe documentul de plată vor fi înscrise CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a pașaportului, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau a altor documente, după caz, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata, se mai arată în comunicatul citat.


Conform ordonanței, pentru reducerea birocratizării, în situația pașapoartelor se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea pașaportului, taxa pentru serviciul public prestat și, după caz, tariful suplimentar, valoarea rămânând neschimbată față de cât este în prezent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3144 secunde