"Tăvălugul" decapitărilor în Poliția Constanța! Mai mulți șefi de structuri, schimbați din funcții

5528

Articole de la același autor

Mai multe structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța au fost "decapitate", în ultimele zile, după ce în fruntea instituției a fost înscăunat un nou inspector șef, adus din alt județ. Printre structurile vizate, enumerăm Poliția municipiului Constanța, Poliția stațiunii Mamaia, cât și Serviciul Rutier Constanța.

În Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța domnește o stare de agitație. Este lesne de înțeles motivul, având în vedere că începutul lunii iulie a adus, pe neașteptate, înlocuirea conducerii instituției.

Comisarul șef Constantin Dancu a fost scos la pensie, decizia de încetare a raporturilor de serviciu survenind în cursul după-amiezii de 30 iunie, în vreme ce adjunctului său pe linie de ordine publică, comisarul șef Marin Dincă, i-a încetat împuternicirea. În locul celor doi, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în funcția de inspector șef a fost împuternicit comisarul șef Constantin Adrian Glugă, iar prin dispoziție a șefului Poliției Române, funcția de adjunct a fost preluată de comisarul Marian Nucu, aflat până la data respectivă în fruntea mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Poliția municipiului Constanța, prima pe lista noilor șefi

Dar acesta a fost doar începutul schimbărilor. În zilele ce s-au scurs de atunci, noua conducere a inspectoratului a luat o serie de decizii prin care mai multe structuri au fost "decapitate". O parte dintre ofițeri au ieșit la pensie, având și vârsta corespunzătoare, în vreme ce restul fie s-au întors pe funcțiile pe care le câștigaseră prin concurs, fie au fost împuterniciți în alte posturi.

Prima structură unde au intervenit modificări la conducere a fost Poliția municipiului Constanța. Șeful unității, comisarul șef Ion Chiru, a ieșit la pensie, încetându-i raporturile de serviciu, având în vedere că și acesta, precum șeful său, comisarul șef Constantin Dancu, împlinise vârsta de pensionare, dar i-a fost acceptată prelungirea activității, în condițiile în care o mare problemă la nivelul IPJ Constanța este lipsa de personal și mai ales de ofițeri.

În același timp, adjunctului Poliției municipiului Constanța, comisarul șef Marius Ghiță, i-a încetat împuternicirea, astfel că acesta s-a întors în fruntea Secției 4 Poliție Constanța. În fruntea celor doi, la șefia Poliției municipiului Constanța a fost împuternicit comisarul șef Liviu Lazăr, care a ocupat, până de curând, postul de șef al Secției 2 Poliție Constanța. Având în vedere modificările survenite, comisarul Cristina Vasile, care a asigurat interimatul în conducerea Secției 4, s-a întors la Investigații Criminale, iar în fruntea Secției 2 Poliție a rămas subinspectorul Constantin Bogdan Moroianu.



Șeful de la Poliția Mamaia, înlocuit


O altă structură unde au fost făcute schimbări în conducere este Poliția stațiunii Mamaia. Motivul pentru care a fost vizată această structură este lesne de înțeles, având în vedere că "tăvălugul" a pornit după o horă pe care turiștii au încins-o, într-un week-end din iunie, în fața unui restaurant din stațiunea Mamaia, iar Corpul de control al ministerului, sosit în verificări la Constanța, a stabilit că nu au fost alocate suficiente echipaje pe străzi, pentru a preveni astfel de fapte. 


În consecință, s-a luat și decizia schimbării conducerii structurii din Mamaia, în locul comisarului șef Iulius Neamțu fiind împuternicit pentru următoarele luni comisarul Romeo Titi Florea, care s-a aflat, până de curând, în fruntea Poliției municipiului Medgidia. În consecință, în fruntea unității de la Medgidia a rămas, deocamdată, adjunctul, comisarul șef Eugen Tomescu. 


Șeful de la Rutieră, mutat la Caziere


Modificări au fost făcute și la nivelul Serviciului Rutier Constanța. Astfel, comisarul șef Ciprian Sobaru a fost mutat la o altă structură, fiind împuternicit pentru următoarele luni în fruntea Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative. Această schimbare poate fi pusă pe seama unor nereguli constatate de controlul reprezentanților ministerului, dar nu se poate să nu remarcăm faptul că toate aceste "mutări" pot fi considerate și ca vizând "oamenii lui Dancu" - știut fiind că Sobaru a activat o lungă perioadă în cadrul Serviciului Rutier, inclusiv sub directa conducere și îndrumare a comisarului șef Constantin Dancu.

În aceste condiții, rămâne de văzut cât de benefice vor fi schimbările de șefi impuse de noua conducere a inspectoratului, în condițiile în care nu rezolvă problemele cu care se confruntă instituția și în special cea a personalului redus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde