Tancurile și soldații americani au sosit la Constanța. Cât vor sta yankeii în țară

1017
4
Zeci de tancuri și sute de soldați americani au sosit, ieri, la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din Constanța. Unitatea de soldați va staționa în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezență consistentă, bazată pe rotație continuă, în Europa. 


Cei 500 de soldați din cadrul Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie aduc cu ei tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley și mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin și vor fi staționați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Staționarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unității de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotație, în viitorul apropiat. 


Ambasada Statelor Unite ale Americii salută sosirea în România a "Vulturilor luptători" 
"Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidențiază faptul că puternicul parteneriat strategic dintre SUA și România există nu doar în scris, ci și în realitate. Noua prezență rotațională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menținere a păcii și securității în Europa de sud-est și în regiunea Mării Negre. În mod semnificativ, România este și furnizor de securitate pentru comunitatea internațională, nu doar beneficiar, așa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL și recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare", a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii. 


v v v


În perioada staționării în România, forțele americane vor efectua antrenamente și exerciții cu forțele armate române, cu alți aliați NATO și alte națiuni partenere, inclusiv cu Brigada Multinațională de la Craiova. Toate unitățile brigăzii blindate se vor reuni periodic la diverse evenimente de amploare, care demonstrează capacitatea acesteia de a furniza rapid forță de luptă eficientă în zona estică a NATO. 


Comentează știrea

Tzihcac
15 februarie 2017
Unde nu i cap....

Vor sta cat vor ei ,ca doar suntem o simpla colonie !

jj
15 februarie 2017
jj

Astia cand vin nu mai pleaca. Trupe straine pe plaiuri romanesti...vai de noi. Yankee Go Home! - lozinca preferata a vietnamezilor

a-mirabilis
15 februarie 2017
Tristele or Bucuriile lui Ovidiu?

Rugam forurile tutelare ,protectia mediului,a copilului ,a prostituatelor,a animalelor,sa verifice daca tancurile americane au timbru de mediu si militarii au vizita medicala la zi.Ma asteptam la organizarea unei primiri cu paine si sare ,fanfara RAJA sa cante melodii linistitoare ca valurile marii si prostituatele sa defileze pe aeroport in care alegorice.Vedeti ca statuia lui Ovidiu creaza o atmosfera de tristete ce nu mai corespunde actualei situatii.Faceti-l pe Ovidiu sa se bucure si el de siguranta si sa nu sa mai gandeasca la tinuturile-i natale.In curand vom citi...Bucuriile lui Ovidiu.

mircea
15 februarie 2017

pt 1,2,3 - Prosti ,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5672 secunde