X
X
Mai multe ştiri online:

Tancurile și soldații americani au sosit la Constanța. Cât vor sta yankeii în țară

Ştire online publicată Miercuri, 15 Februarie 2017. Autor: Sorin HULUBEI
Zeci de tancuri și sute de soldați americani au sosit, ieri, la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din Constanța. Unitatea de soldați va staționa în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezență consistentă, bazată pe rotație continuă, în Europa. 


Cei 500 de soldați din cadrul Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie aduc cu ei tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley și mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin și vor fi staționați la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Staționarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unității de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotație, în viitorul apropiat. 


Ambasada Statelor Unite ale Americii salută sosirea în România a "Vulturilor luptători" 
"Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidențiază faptul că puternicul parteneriat strategic dintre SUA și România există nu doar în scris, ci și în realitate. Noua prezență rotațională persistentă extinde capacitatea noastră de a ne urmări interesul colectiv de menținere a păcii și securității în Europa de sud-est și în regiunea Mării Negre. În mod semnificativ, România este și furnizor de securitate pentru comunitatea internațională, nu doar beneficiar, așa cum clar demonstrează angajamentul său continuu în Afganistan, participarea la misiunea de contracarare a ISIL și recenta sa decizie de a cheltui 2% din PIB pentru apărare", a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii. 


v v v


În perioada staționării în România, forțele americane vor efectua antrenamente și exerciții cu forțele armate române, cu alți aliați NATO și alte națiuni partenere, inclusiv cu Brigada Multinațională de la Craiova. Toate unitățile brigăzii blindate se vor reuni periodic la diverse evenimente de amploare, care demonstrează capacitatea acesteia de a furniza rapid forță de luptă eficientă în zona estică a NATO. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.266 secunde