Tabără de refugiați la Vama Veche? Autoritățile române dau în bâlbâială

1297
4
Locuitorii din localitățile Vama Veche, Limanu și 2 Mai cred din ce în ce mai tare că în scurt timp vor avea noi "vecini". Văzând că în fosta unitate militară de la Vama Veche lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare, cei din zonă se gândesc că nu poate fi altceva decât o tabără de refugiați. Deși toate lucrările au loc la câțiva metri de granița cu Bulgaria și oamenii au auzit de un termen limită al lucrărilor, autoritățile spun că nu avem de ce să ne facem griji și că nu există informații cu privire la vreun grup de migranți. "În această săptămână, la fostul sediu al Sectorului Poliției de Frontieră Vama Veche, situat în localitatea Vama Veche, ce aparține de comuna Limanu, din județul Constanța, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, se efectuează lucrări de întreținere și igienizare ale spațiului și construcțiilor adiacente. Acest spațiu, ca orice alt sediu al Poliției de Frontieră Române, poate fi folosit și pentru activitățile specifice ce sunt derulate de instituția noastră în cazul depistării unui grup de imigranți (trierea, identificarea, amprentarea migranților etc). Nu există informații despre vreun eventual grup de migranți. Ne pregătim pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 53 din 2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a unui aflux de migranți", a precizat Garda de Coastă.

Aceeași Mărie, cu altă pălărie

Interesant este faptul că articolul 4 din OUG nr. 53 se referă la unul sau mai multe centre de integrare a activităților de control la trecerea frontierei de stat, de protecție și de clarificare a situației străinilor care se prezintă la frontieră, în situația unui aflux masiv de imigranți. Articolul 5 din aceeași ordonanță explică faptul că centrele integrate sunt locuri special amenajate, având regimul zonei de tranzit. De această dată, legea se corelează cu realitatea, în sensul în care construcțiile în zonă par a semăna cu un centru de integrare a imigranților. Potrivit legii, autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să acorde sprijin Poliției de Frontieră Române în identificarea și stabilirea locurilor în care să fie amplasate centrele integrate.

În cazul în care vor veni, străinii vor avea dreptul la cazare, hrană, asistență medicală și măsuri de prevenție, precum și materiale de igienă personală, care se acordă gratuit. Condițiile de cazare, hrana și materialele de igienă personală pentru străinii care fac obiectul activităților realizate în cadrul centrelor integrate se asigură de Poliția de Frontieră Română. De asemenea, cheltuielile necesare organizării, autorizării, amenajării și dotării centrelor integrate, precum și cele determinate de asigurarea condițiilor de cazare, hrană și igienă personală se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne. 

Comentează știrea

o
17 martie 2016
pla

bula iohannis, precum si toata clasa politica conducatoare e sluga babei merkel si accepta asa zisii refugiati care sunt de fapt, bande organizate de teroristi, hoti, talhari si violatori. din partea sa moara in chinuri baba merkel si bula iohannis pentru nenorocirile pe care ni le arunca asupra noastra.

Cozma
17 martie 2016
:))

O sa se sperie si refugiati de ce nebunie fac vara acolo vamaiotii. Nu ii plang pe cei de acolo. Doar nu ati vrea sa ii aduca in centrul Constantei. Acolo e perfect pentru ei. Sa stea cu toti in curu gol acolo si sa se mai drogheze. Ce o sa le fie frica ? Nu mai pot face sex in liniste? :))

X
20 martie 2016
xyz

Cred ca "adevar" ala ori si-a luat pastilele azi, ori n-a vazut inca articolul asta, ca ne spunea el vreo doua despre republica lui si pe aici.

Vasilica Florina
25 martie 2016
Colaborare cu câștiguri din prima lună

Colaborare cu câștiguri din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutăm persoane din toate localitățile țării, pentru colaborare part-time sau full-time. Câștigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima lună, iar activitatea este extrem de simplă. Garantăm seriozitate maximă și cerem același lucru. Pentru mai multe informații, solicitați detalii unuia dintre membrii echipei noastre. Trimiteți un mail cu solicitarea "detalii" la adresa: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Șuie Paparude,  în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.4825 secunde