Sute de persoane semnalate în SIS, depistate pe teritoriul României

162
Sute de persoane semnalate în SIS, depistate pe teritoriul României - ddd-1578821649.jpg

Articole recomandate

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 660 de persoane, 37 de autovehicule și 46 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Potrivit unui comunicat al IGPR citat de Agerpres, în perioada 3 - 9 ianuarie, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 211 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente, au fost găsite 14 autovehicule, două documente de înmatriculare a autovehiculelor și 3 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, informează duminică IGPR.

Totodată, 202 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autoritățile române.

IGPR mai arată că partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul și 25 de documente căutate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0792 secunde