Sute de consumatori de droguri surprinși de jandarmi, în 2019, pe străzile Constanței

217
Sute de consumatori de droguri surprinși de jandarmi, în 2019, pe străzile Constanței - jandarmiactiunisursaromaniatv-1579827826.jpg

Articole de la același autor

Fenomenul consumului de droguri este unul de amploare la nivelul Constanței. Dovadă stau "capturile" jandarmilor constănțeni, care patrulează, zilnic, străzile localităților din județul de la malul mării. 


Astfel, potrivit datelor prezentate de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, cu ocazia bilanțului activității în 2019, o pondere importantă din constatările zilnice ale jandarmilor se regăsește pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de substanțe interzise. 


"Pe parcursul lui 2019, au fost identificați 272 autori și ridicate în vederea continuării cercetărilor, pentru a fi predate lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, 341 pliculețe cu fragmente vegetale, muguri vegetali sau comprimate susceptibile de a avea efecte psihoactive și 17 aparate de mărunțit substanță vegetală", au precizat reprezentanții grupării. 


De menționat că și consumatorii de droguri, victime ale așa numitului fenomen "zombie", sunt mult mai vizibili, tot mai mulți constănțeni semnalând, în ultimii doi ani, faptul că îi întâlnesc tot mai frecvent prin parcuri, pe stradă sau în scări de bloc. Aceștia sunt recunoscuți ușor, prin faptul că se află într-o stare letargică, aproape inconștienți, în poziții anormale: fie stând în picioare, parcă rupți de la jumătate, fie sprijiniți în poziții nefirești, de pereții blocurilor. 


De altfel, Raportul național privind drogurile pe anul 2019 arată că, la nivelul întregii țări, se constată o creștere a capturilor mici, făcute pe stradă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3156 secunde