Supărare mare în rândul călătorilor! „Tremurăm în ploaie, nu avem refugii în stațiile de autobuz!”

3849
1

Articole de la același autor

Constănțenii care călătoresc cu autobuzul tremură în stații, în vânt și ploaie. Administrația publică locală a demarat deja procedurile pentru achiziționarea a 125 de refugii, moderne și în acord cu planurile de înfrumusețare a orașului, dar va mai dura până când acestea vor ajunge pe trotuare.

Constănțenii care călătoresc cu mijloacele de transport în comun deplâng, zilele acestea, refugiile din stațiile de autobuz. Acestea au dispărut la începutul lui 2021, după ce firma deținătoare, Seaview Media SRL, a fost somată de Primăria Constanța să le desființeze, întrucât nu respectau impunerile legale. În fapt, adăposturile respective figurau drept spații publicitare, iar contractul dintre firma respectivă și administrația publică locală privind activitatea de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public era expirat din 2019, arătau surse din cadrul administrației publice locale, la acel moment.

A trecut aproape un an de la desființarea respectivelor refugii, iar în prezent constănțenii sunt nevoiți să aștepte autobuzele în ploaie și vânt, căci în municipiul Constanța pot fi numărate pe degete stațiile de autobuz care beneficiază de astfel de adăposturi. „Tremurăm în ploaie, este clar că cei din administrația locală nu circulă cu mijloacele de transport în comun, deși se tot laudă că măcar o dată pe săptămână își lasă mașinile acasă! Gata, s-a răcit vremea, și-au uitat intențiile ecologice! Adăposturile au fost strânse în primăvară, cât durează să le înlocuiască? Ne chinuim în ploaie, în furtună, în vijelie! Nu este de ajuns că seara, când ne întoarcem de la serviciu autobuzele circulă foarte greu și așteptăm zeci de minute, acum stăm și în ploaie”, a semnalat Paula D., o constănțeancă indignată de absența refugiilor.

Peste 11.000 de lei pentru refugiile din stațiile de autobuz

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat pentru „Cuget Liber” că a fost demarată procedura pentru achiziția a 125 de adăposturi pentru stațiile de autobuz. Potrivit caietului de sarcini, valoarea estimată a contractului este de 11.007,687 de lei, fără TVA, iar cele 125 de adăposturi ar urma să fie montate în stațiile de autobuz de pe străzile care nu sunt vizate de proiecte cu finanțare internațională. „La nivelul municipiului Constanța sunt în curs de implementare următoarele proiecte cu finanțare internaționaă: «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai – Șos. Mangaliei», «Acces și mobilitate pietonală – zona centrală în municipiul Constanța», «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța între gara CFR și stațiunea Mamaia». Achiziția care face obiectul prezentului caiet de sarcini se realizează în scopul completării cu adăposturi modulare pentru stațiile de autobuz pe arterele de circulație care nu sunt incluse în proiectele sus menționate”, este precizat în caietul de sarcini. Pentru străzile incluse în proiecte cu finanțare europeană, achiziționarea de adăposturi pentru stațiile de autobuz este inclusă în proiecte.

Viitoarele adăposturi ar urma să fie realizate din oțel inoxidabil, cu o lungime de 4.000 mm, lățime de 1500 mm și înălțime de 2.400 mm, vor fi iluminate în interior cu module LED, vor avea uși de protecție din sticlă securizată și vor fi dotate ulterior cu elemente Smart și conectate la iluminat. De asemenea, în interior vor fi dotate cu două bănci de lemn, din esență tare, cu spătar. Lemnul va fi tratat cu impregnat, nu vopsit – este o altă cerință din caietul de sarcini.

Constănțenii mai au însă de așteptat până vor vedea noile adăposturi pe trotuare. Ofertele vor fi deschise abia pe 2 noiembrie, iar după semnarea contractului furnizorul va avea la dispoziție un an pentru a monta toate cele 125 de adăposturi. „Primele 20 de produse se vor livra în maximum 60 de zile de la semnarea contractului. Ulterior, vor fi livrate minimum 20 de bucăți pe lună”, se mai precizează în caietul de sarcini. Altfel spus, cel mai optimist termen arată că abia la anul pe timpul acesta constănțenii se vor putea adăposti în refugii, în stațiile de autobuz. 



Comentează știrea

fani
14 octombrie 2021
tremuratul din statii

Tremurati amintindu-va de votantul Dv....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1065 secunde