Supărare în rândul polițiștilor: „Ținem piept pandemiei în stradă, dar când vom fi vaccinați antigripal?”

1725
Supărare în rândul polițiștilor: „Ținem piept pandemiei în stradă, dar când vom fi vaccinați antigripal?” - vaccinarepolitisti2-1605814473.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii se află pe stradă, „pentru a ține piept zilnic situației pandemice”, după cum arată sindicaliștii, dar fără a avea parte de una dintre cele mai importante protecții: vaccinarea antigripală. Reprezentanții Sindicatului Europol semnalează că, spre deosebire de anii trecuți, în această toamnă polițiștii nu au fost vaccinați antigripal nici până în momentul de față.

„Încă de luna trecută am solicitat Direcției Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urgentarea vaccinării polițiștilor și suplimentarea dozelor alocate instituției, ținând cont de contextul pandemic de coronavirus, care ar putea agrava și complica starea de sănătate în cazul infectării cu ambele tipuri de virus. Direcția Medicală ne-a precizat că necesarul de vaccin antigripal solicitat pentru acest sezon a fost considerabil crescut față de anii precedenți, însă niciun ofertant nu s-a arătat interesat. Mai mult, din cauza cererii crescute la nivel național, România trece printr-o gravă criză de doze de vaccin, ceea ce ridică un serios semn de întrebare cu privire la grija statului pentru proprii cetățeni”, au semnalat sindicaliștii.

Până la această oră nu există nicio certitudine cu privire la data când ar urma să fie vaccinați antigripal polițiștii, ci doar promisiunea că dozele de vaccinuri ar urma să ajungă în centrele medicale din cadrul M.A.I. după 1 decembrie.

„Mai mult decât atât, Guvernul României a trimis către ministerele din subordine solicitarea de întocmire a unor liste cu cei care doresc vaccinarea anti-COVID, ținând cont că la sfârșitul lunii decembrie, România ar trebui să primească un prim lot de doze de vaccin. Am solicitat pe această cale ministerului să țină cont de personalul MAI aflat în primă linie, pentru care riscul infectării e cel mai mare. Să nu uităm că instituția a refuzat în mod constant testarea personalului MAI, deși numărul celor infectați cu noul coronavirus e în jurul cifrei de 6.000, ce arată în mod clar gradul de expunere și riscul iminent de infectare”, a mai arătat Cosmin Andreica, liderul Europol. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4597 secunde