SUA a testat interceptori de tip SM-3 pentru scutul antirachetă din România și Polonia

142
SUA a testat interceptori de tip SM-3 pentru scutul antirachetă din România și Polonia - racheta-1449854835.jpg

Articole recomandate

Agenția americană pentru Apărare antirachetă (MDA) și Sistemele de Apărare antirachetă balistică (BMDS) au testat interceptori de tip Standard Missile-3 (SM-3), care ar urma să fie staționați până la sfârșitul acestui an în România, a anunțat viceamiralul James Syring, directorul MDA, scrie B1.ro.

Statele Unite intenționează ca până la sfârșitul lui 2015 să instaleze în România un complex Aegis Ashore BMD, dar și un alt sistem identic în Polonia până în 2018.

"Testul de astăzi a demonstrat că aceeași capabilitate Aegis Ballistic Missile Defense, folosită pe mare și operațională de ani de zile, va fi în curând operațională pe uscat în cadrul Fazei a 2-a a Abordării europene adaptabile în faze (EPAA) în România", a declarat joi Syring, citat de portalul rus Sputnik.

Modulul IB SM-3 este un vehicul care distruge rachete balistice prin impact, la o viteză extrem de mare.

"Indiferent cum îl lansezi, SM-3 poate detecta amenințări în spațiu și le distruge", a declarat președintele Raytheon Taylor Lawrence, citat de site-ul contractorului.

"Flexibilitatea în mobilizarea (interceptorilor de tip) SM-3 pe uscat sau mare le extinde comandanților noștri și aliaților noștri din întreaga lume opțiunile în ceea ce privește protecția", a subliniat Lawrence.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0623 secunde