Străinii pot cere on-line drept de ședere în România

88
Străinii pot cere on-line drept de ședere în România - 13octombrieemigrari-1413196797.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Imigrări a pus la dispoziția străinilor aflați pe teritoriul României, un portal de depunere on-line a documentelor privind regimul străinilor și al cetățenilor comunitari.

Astfel, Inspectoratul General pentru Imigrări invită solicitanții să utilizeze aplicația www.portaligi.mai.gov.ro pentru a beneficia de servicii publice eficiente și rapide. Metoda de lucru lansată urmărește scurtarea timpului de așteptare în fața ghișeului și eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

Documentele sunt verificate de operatori care asigură un feed-back on-line și programează solicitantul la o dată și oră stabilite pentru a se prezenta la ghișeele special amenajate și dotate, în vederea preluării datelor biometrice și a confruntării cu documentele originale.

De asemenea, aplicația oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica on-line, în orice moment, statusul cererii sale. Termenul legal de soluționare al acesteia curge de la data prezentării la ghișeu.

Portalul poate fi accesat din prima pagină a site-ului oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări sau direct la adresa: https://portaligi.mai.gov.ro

Aplicația contribuie, în mod semnificativ, la creșterea eficienței în rezolvarea cererilor adresate structurilor de imigrări din toată țara. Prelucrarea datelor se realizează în mod organizat și controlat, existând în permanență posibilitatea unei interacțiuni cu solicitanții pentru obținerea cât mai rapidă a datelor necesare și procesarea lor.

Pentru a depune on-line cereri prin intermediul portalului trebuie să urmezi următorii pași :

1. accesați portalul la adresa https://portaligi.mai.gov.ro,

2. creați-vă un cont în portal utilizând o adresă de email validă și o parolă,

3. introduceți cererea și documentele anexă necesare, scanate (dimensiunea maximă a fiecărui document este de 5 MB),

4. transmite cererea completată și verificați-vă data și ora la care ați fost programat,

5. prezentați-vă la ghișeu la data și ora ora programată în vederea preluării datelor biometrice,

6. verifică on-line statusul cererii,

7. prezentați-vă la termenul prevăzut pentru ridicarea documentului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9056 secunde