Start al exercițiului bilateral RIVERINE 2019

138
Start al exercițiului bilateral RIVERINE 2019 - img6875-1567600391.jpg

Articole recomandate

Miercuri, 4 septembrie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat, pe faleza municipiului, la ceremonia de deschidere a exercițiului bilateral RIVERINE 2019 (România – Ucraina) planificat și organizat de Forțele Navale Române prin Flotila Fluvială și Forțele Navale ale Ucrainei.


La eveniment au mai participat șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiral Alexandru Mîrșu, șeful Forțelor Navale Ucrainene, viceamiral Igor Voronchenko, subprefectul Gabriel Teodosie Marinov și viceprimarul Andaluzia Luca.


Exercițiul desfășurat pe perioada a trei zile urmărește creșterea nivelului de instruire și dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-ucrainene pentru menținerea securității și siguranței în zona maritimă a fluviului. Riverine 2019 are ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate între Forțele Navale și Garda de Coastă din cele două țări prin planificarea, conducerea și evaluarea unei palete largi de tactici, tehnici și proceduri specifice instruirii în comun în zona fluvial-maritimă.


Pentru acoperirea întregului set de cerințe de instruire, România și Ucraina participă la acest exercițiu cu următoarele capabilități: Forțele Navale Române – două vedete blindate fluviale, două vedete fluviale, un remorcher fluvial și un elicopter Puma naval; Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – o vedetă rapidă de patrulare; Forțele Navale Ucrainene – două vedete purtătoare de artilerie, o navă de comandament, un elicopter; Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei – trei vedete rapide de patrulare.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7055 secunde