STARE DE URGENȚĂ / Se suspendă zborurile spre și dinspre Spania, se închid restaurantele

1156
STARE DE URGENȚĂ / Se suspendă zborurile spre și dinspre Spania, se închid restaurantele - ddd-1584475481.jpg

Articole recomandate

La această oră are loc o conferință de presă la sediul MAI, în care sunt prezentate decizii de ultimă oră privitoare la starea de urgență.

UPDATE

Toate zborurile spre și dinspre Spania vor fi suspendate timp de 14 zile, începând cu data de 18 martie, ora 18,00, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

"Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre și dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată", a spus Vela.

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare și care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgență.

UPDATE 2

Ministrul Marcel Vela a anunțat că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Este vorba de activitatea de servire și consum al produselor alimentare și a produselor alcoolice și nealcoolice, derulată de localuri, cafenele și alte localuri, în stațiile din interior sau exterior.

"Este permisă organizarea acestor unități pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienților în interiorul unității", a spus Vela.

De asemenea, vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare. "Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spații închise", a spus ministrul Vela.

Se interzice și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanța între participanți trebuie să fie de cel puțin un metru.

UPDATE 3

Vela a subliniat că România nu se află în prezent în situația de a fi închise orașe sau de a fi raționalizate alimentele, în contextului epidemiei cu noul coronavirus.

"Nu suntem în situația în care să închidem orașe, nu suntem în situația să raționalizăm alimente", a dat asigurări Marcel Vela, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI, subliniind că măsurile luate de autorități au ca scop distanțarea socială, pentru a nu se ajunge la o răspândire comunitară extinsă a virusului. "Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informațiilor false, să fie puternici și lucizi", a spus ministrul de Interne.

Aceste măsuri sunt posibile, în virtutea stării de urgență instituite în România începând de luni, 16 martie 2020. Deciziile au fost luate într-o ședință a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care "de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide și propune acțiunile pe care le vom lua pentru combaterea răspândirii noului coronavirus", a precizat Marcel Vela.

UPDATE 4

Marcel Vela a făcut un apel la românii din diaspora să nu revină în țară în această perioadă, subliniind că aceștia vor intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu.

"Fac un apel către frații din diaspora: nu este bine pentru compatrioții noștri din țară să reveniți acum acasă. Vă aduc la cunoștință că veți intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu. Fac un apel la înțelepciune și la maturitate. Trebuie să avem cu toții grijă de copiii, părinții și bunicii noștri mai mult ca niciodată", a transmis ministrul de Interne, care i-a îndemnat din nou pe români să respecte sfaturile medicilor și măsurile de autoprotecție.

UPDATE 5

Conducătorii de TIR-uri care sosesc din zone "roșii" sau zone "galbene" ori au tranzitat aceste zone nu se supun măsurilor de carantină sau izolare dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptome asociate infecției cu noul coronavirus, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligația ca în punctul de trecere a frontierei să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație", a declarat Vela.

El a arătat, cu privire la export, că s-a decis că ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din străinătate nu fac obiectul restricțiilor la export.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8648 secunde