X
X
Mai multe ştiri online:

STAGIU MILITAR PENTRU LICEENI ȘI STUDENȚI. "Trei săptămâni de pregătire militară la finalul anului școlar. Tinerii, încazarmați în unități militare"

Ştire online publicată Luni, 22 August 2016. Autor: Cuget Liber Online.
"Două-trei săptămâni de pregătire militară pe bază de voluntariat, la finalul anului școlar, în perioada de tabere și scoli de vară pentru liceeni și în perioada de practică pentru studenți, tinerii urmând să fie încazarmați într-o unitate militară."

Aceasta este propunerea comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" , generalulul-maior Manci, care consideră că acest proiect ar avea un efect benefic asupra tinerilor care ar participa, precum și un impact pozitiv asupra sănătății poporului român.

"Au trecut opt ani de la renunțarea serviciului militar obligatoriu. La nivelul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" am constituit un grup de lucru, cu implicarea reprezentanților de pe plan local ai institutților de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și ai mediului universitar și am demarat un proiect pilot de pregătire militară a tinerilor, liceeni și studenți, pe bază de voluntariat.

Eu susțin ideea potrivit căreia tinerii noștri să participe la un asemenea program. Perioada de pregătire ar dura două-trei săptămâni și ar avea loc la finalul anului școlar, în perioada de tabere și scoli de vară pentru liceeni și în perioada de practică pentru studenți, tinerii urmând să fie încazarmați într-o unitate militară.

Pentru sănătatea poporului român, pentru sănătatea tinerilor, cred că ar fi benefic un asemenea program de pregătire militară voluntară."

Proiectul privind pregătirea militară a tinerilor, liceeni și studenți, pe bază de voluntariat ar putea fi extins la nivel național, în acele mari garnizoane unde ar exista interes pentru o astfel de formă de pregătire. (sursa: www.armataromaniei.ro)

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.5286 secunde