STAGIU MILITAR PENTRU LICEENI ȘI STUDENȚI. "Trei săptămâni de pregătire militară la finalul anului școlar. Tinerii, încazarmați în unități militare"

5588
3
STAGIU MILITAR PENTRU LICEENI ȘI STUDENȚI.

Articole recomandate

"Două-trei săptămâni de pregătire militară pe bază de voluntariat, la finalul anului școlar, în perioada de tabere și scoli de vară pentru liceeni și în perioada de practică pentru studenți, tinerii urmând să fie încazarmați într-o unitate militară."

Aceasta este propunerea comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" , generalulul-maior Manci, care consideră că acest proiect ar avea un efect benefic asupra tinerilor care ar participa, precum și un impact pozitiv asupra sănătății poporului român.

"Au trecut opt ani de la renunțarea serviciului militar obligatoriu. La nivelul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" am constituit un grup de lucru, cu implicarea reprezentanților de pe plan local ai institutților de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și ai mediului universitar și am demarat un proiect pilot de pregătire militară a tinerilor, liceeni și studenți, pe bază de voluntariat.

Eu susțin ideea potrivit căreia tinerii noștri să participe la un asemenea program. Perioada de pregătire ar dura două-trei săptămâni și ar avea loc la finalul anului școlar, în perioada de tabere și scoli de vară pentru liceeni și în perioada de practică pentru studenți, tinerii urmând să fie încazarmați într-o unitate militară.

Pentru sănătatea poporului român, pentru sănătatea tinerilor, cred că ar fi benefic un asemenea program de pregătire militară voluntară."

Proiectul privind pregătirea militară a tinerilor, liceeni și studenți, pe bază de voluntariat ar putea fi extins la nivel național, în acele mari garnizoane unde ar exista interes pentru o astfel de formă de pregătire. (sursa: www.armataromaniei.ro)

Comentează știrea

CICI
22 august 2016
MDA

SUSTIN IDEEA ASTA. SUNT PRO SI TRIMIT VOLUNTARI CHIAR ANGAJATII FIRMEI MELE. CU O CONDITIE : SA NU FIE UMILITI PRIN A FI PUSI LA MATURAT, CURATAT CARTOFI. EU AM REFUZAT UMILINTE SI BATAI DE JOC SI AM INTRAT DIN START LA RACOARE IN ARMATA. DARA A DOUA ZI ERAM SEF LA POPOTA ! CAPUL APLECAT NU IL TAIE SABIA DAR NICI DREPT NU MAI STA TOT RESTUL VIETII !

lionel giurgiu
22 august 2016

Hai ! Fara prostii! Faceti stagiul militar obligatoriu. 2 ani la marina si 1,5 ani la trupele de uscat si gata!

petre elena
23 august 2016
volutariat

Poate ca eu nu as fi deacord in calitate de mama dar fiul meu isi doreste sa faca armata iat eu il sustin.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3285 secunde